«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 17:48:58

Головна » 2010 » Серпень » 16 » "Сірі" мобілки в 2010-му не відключать



"Сірі" мобілки в 2010-му не відключать
13:28:00
Відключення "сірих" (нелегально ввезених) мобілок обіцяють розпочати вже цієї осені: нібито майже всі оператори технічно вже готові до відключення і воно ось-ось стартує. Оператори налаштовані менш радикально: вони наполягають, що будуть відключати мобілки, навіть маючи для цього всі технічні можливості, лише за рішенням суду.

"До відключення апаратів, коди IMEI яких не потрапили в "білий" список, готові чотири з п'яти мобільних операторів. Вони встановили відповідне обладнання, - розповів директор Українського центру радіочастот Павло Слободянюк. - Відключення апаратів сумнівного походження ("сірі" мобілки) та вкрадених ("чорні") розпочнеться відразу після того, як буде налаштоване обладнання п'ятого оператора. Це відбудеться восени цього року". При цьому Слободянюк відмовився повідомити, який саме оператор гальмує процес. Він також не зміг спрогнозувати, коли саме в Україні з'явиться перший відключений "сірий" телефон, уточнивши, що мобілки будуть відключені через 90 днів після отримання абонентом SMS-попередження (цей час дається власникові телефону на те, аби він довів його легальність). Термін розсилки SMS-попереджень не регламентований, але він теж займе якийсь час. Так що до кінця року відключити мобілки явно не встигнуть, максимум – почнуть розсилку SMS (якщо "прокинеться" останній оператор).

"Ми технічно готові, - розповіла нам представник Life Надія Лубніна. - Чекаємо, коли інші будуть готові. Після цього почнеться розсилання SMS-попереджень. Воно повинно бути синхронним". "З технологічної точки зору з осені ми будемо готові. Але жоден з операторів не зможе відключити абонента за розпорядженням будь-якого з відомств, якщо на те немає рішення суду", - говорить представник "Київстару" Жанна Ревнова. Оператор Utel розсилку SMS почав ще на початку нинішнього року. Неофіційно представники операторів говорять, що епопея з відключенням - лише бажання чиновників зімітувати бурхливу діяльність. "Неврегульовані багато юридичних питань. Наприклад, якщо хтось із відключених абонентів захоче судитися, то з легкістю виграє справу", - розповіли вони нам. Інші великі компанії не змогли дати коментар з приводу відключення "сірих" і "чорних" мобілок.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 349 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...