«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 10:39:55

Головна » 2010 » Жовтень » 18 » SMS та віруси: найпоширеніші способи мобільного шахрайства



SMS та віруси: найпоширеніші способи мобільного шахрайства
10:27:54
 
 
Мобільний телефон став одним з найбільш небезпечних інструментів технічно підкованих аферистів. Жертвами хай-тек шахраїв щороку стають сотні українців, серед них навіть ті, хто вважає себе "просунутим юзером".

Останнім часом серед телефонів поширюються віруси. Приховані програми можуть не тільки викрадати з пристрою усі приватні дані, але й, наприклад, автоматично і таємно від власника відправляти повідомлення на короткі платні номери – за одну SMS знімається по 30-40 гривень.
Крім того, мобільники збагатилися потужними операційними системами і новітніми технологіями, які відкривають шахраям ще більше способів заволодіти чужим майном. Так, поширений нині Bluetooth, який використовується для передачі музики, картинок, візитних карток, можна точно також застосувати для передачі вірусів.
"Якщо, наприклад, у метро зробити пошук пристроїв Bluetooth, мінімум 5-6 знайдеться абсолютно відкритих і незахищених для пошуку інформації", - скаржиться начальник департаменту розвитку і управління послугами Сергій Самокрик.
"Чомусь ми навчаємо дітей не відкривати двері незнайомим людям, але водночас у телефоні є точно такі самі двері, і є до них ключик", - пояснив експерт.
Зміст телефонної книги чи SMS-повідомлень, якщо він стане відомий зловмиснику – вже само по собі неприємно. Разом з тим, часто абоненти, щоб не забути, пишуть в телефоні паролі від банківських рахунків, чи пін-коди до кредитних карт - вірус в такому мобільному може вилитись у тотальне пограбування.
"Потрапив у телефон вірус починає працювати як троян. Починає повідомлю вати тому, хто його надіслав, інформацію", - зауважив Самокрик.
Щоб уникнути неприємностей фахівці радять детально читати інструкцію до телефону. Вимкнути Bluetooth і вмикати тільки якщо необхідно. А ще - не приймати повідомлення від невідомих людей.
Та доходи зловмисникам продовжують і старі способи шахрайства. Шахраї давно вже ловлять довірливих жертв у соціальних мережах . Зазвичай вони зламують сторінки друзів і нібито від імені друга відправляють повідомлення, в яких просять про допомогу – наприклад, терміново поповнити телефонний рахунок.
Тому перш ніж поповнити комусь рахунок - зателефонуйте . Якщо пропонують виграти гроші – знайте, що швидше програєте. За словами начальнику відділу безпеки мобільного оператора, були випадки, коли шахраї знімали з рахунків шалені суми. Абонентів просили оформити на себе SIM-картки, а далі – вже за кордоном, у роумінгу, використовували на платних сервісах.
Поки інформація про дзвінки доходила до українських операторів, рахунок абонента встиг "вийти в мінус" на десятки тисяч гривень.
 
 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 378 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...