«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 10:23:22

Головна » 2010 » Листопан » 17 » Соціально відповідальний бізнес у Східній Словаччині. Факт чи міф?



Соціально відповідальний бізнес у Східній Словаччині. Факт чи міф?
18:41:56
 
У місті Кошіце, Карпатським Фондом – Словаччина було організовано робочу зустріч на тему «Соціально відповідальний бізнес та тенденції взаємної співпраці бізнесу з неприбутковим сектором», що відбулася за участі делегації з Ужгорода.
 
Під час зустрічі учасники обмінялися думками, досвідом та презентували останні тенденції у співпраці між підприємцями та некомерційними організаціями і органами місцевого самоврядування. Близько 50 учасників, представників бізнесу, неприбуткових організацій та наукових інституцій зі Східної Словаччини і прикордонних областей України обговорили переваги, можливості та проблеми, пов’язані з концепцією корпоративної соціальної відповідальності. Після презентації теоретичних засад корпоративної соціальної відповідальності були представлені приклади діяльності окремих фірм і неприбуткових організацій зі Східної Словаччини.
 
Обговорення засвідчило, що ситуація у Словаччині та Україні в цій області є схожою. У обох країнах тема корпоративної соціальної відповідальності є новою і вимагає обговорення у громаді, із залученням представників всіх секторів. Під час другої частини зустрічі зацікавленість викликала тема розповсюдження інформації про корпоративну відповідальну діяльність бізнесу, а також застосування цієї концепції в період економічної кризи. Учасники зустрічі позитивно оцінили й той факт, що у них була можливість обмінятися думками та досвідом з гостями з України.
 
Учасники погодилися, що для того, аби співпраця між прибутковими та неприбутковим суб’єктами була успішною, необхідно, щоб їхні стосунки були засновані на партнерстві та відкритому взаємному спілкування. «У цьому прикордонному регіоні, який має чимало проблем, ми повинні покладатися на власні сили і не чекати допомоги від інших. Представники малого середнього бізнесу у містах і селах є ключовими гравцями і їх роль надзвичайно важлива. Тому ми вважаємо, що потрібно відкрито говорити про таку їхню роль і завдання, як соціальна відповідальність, а також підтримувати і пропагувати позитивні приклади», - сказала Лаура Діттел, директор Карпатського фонду в Словаччині.
 
Карпатський Фонд займається питаннями корпоративної відповідальності бізнесу з 2007 року і намагається втілювати цей активний інструмент у підтримку розвитку регіону не лише у східній Словаччині, але прагне поширювати цю концепцію й в Україні та інших країнах Карпатського єврорегіону. Зустріч проводилася в рамках проекту під назвою «Разом і відповідально», що реалізується за підтримки Норвезького фінансового механізму та державного бюджету Словацької Республіки.
 
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 354 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...