«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 00:02:30

Головна » 2010 » Липень » 20 » Сьогодні патріарх Кирило розпочне візит до України



Сьогодні патріарх Кирило розпочне візит до України
11:33:18
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило починає свій третій візит до України, де візьме участь у засіданні Священного Синоду в Києво-Печерській лаврі, освятить одеський Спасо-Преображенський собор, закладе капсулу у фундамент храму на території заводу "Південмаш" в Дніпропетровську.

За інформацією прес-служби патріарха, візит триватиме дев'ять днів і буде включати три міста - Одесу, Дніпропетровськ і Київ. Очікується, що кульмінацією візиту предстоятеля РПЦ стане участь в урочистостях у Києві з нагоди річниці Хрещення Русі 28 липня.

Глава РПЦ приїде до Одеси у вівторок. Очікується, що він відвідає Свято-Успенський кафедральний собор та Свято-Успенський чоловічий монастир. Наступного дня патріарх очолить божественну літургію у відновленому Спасо-Преображенському соборі та освятить його.

Як повідомив у понеділок під час відеомосту "Москва – Київ" керуючий справами УПЦ, постійний член Священного Синоду архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, після освячення храму міська влада урочисто вручить главі РПЦ документи про передачу відновленого храму УПЦ.

"Прийнято рішення міської ради міста Одеси про передачу Спасо-Преображенського собору на баланс Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату", - сказав він.

Перед від'їздом до Дніпропетровська патріарх відвідає Одеську національну юридичну академію і зустрінеться з громадськістю міста в Національному академічному театрі опери та балету. Предстоятель Російської церкви в Дніпропетровську відвідає Свято-Троїцький кафедральний собор і єпархіальне управління, де зустрінеться з духовенством єпархії.

Крім того, патріарх покладе вінки до монумента героям російсько-турецької війни в Севастопольському парку.

У рамках візиту глава Церкви закладе капсулу з пам'ятною грамотою в основу майбутнього храму на території Південного машинобудівного заводу ім. А.М. Макарова (Південмаш). У програмі візиту також значиться відвідування патріархом Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

У Дніпропетровську в неділю Першосвятитель РПЦ здійснить божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, покладе вінки до меморіалу Слави та відвідає обласну лікарню ім. І.І. Мечникова.

Глава Церкви в той же день прибуде до Києва, у Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, де на наступний день, в понеділок, відбудеться засідання Священного Синоду РПЦ.

Традиційно порядок засідання заздалегідь не розголошується. Як розповів під час відеомосту "Москва – Київ" голова Сіноідального інформаційного відділу Руської Православної Церкви Володимир Легойда, засідання буде "ординарним", на якому як завжди будуть розглядатися питання внутрішньоцерковного життя, церковно-суспільного життя.

За словами заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрея Миколи Балашова, засідання, імовірніше за все, підніме тему подолання розколу православ'я в Україні.

У Києві предстоятель РПЦ також здійснить урочистий молебень на Володимирській гірці в середу, відвідає Іонинський чоловічий монастир, де йому представлять молодіжні церковно-суспільні проекти.

У цей же день патріарх здійснить всенощне бдіння в Лаврі.
Перед від'їздом глава РПЦ очолить божественну літургію на Соборній площі Лаври.

Очікується, що відбудеться зустріч патріарха Кирила з президентом України, повідомив голова Синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир Легойда.
У день від'їзду патріарха до Москви, 28 липня, в Києві заплановано великий концерт, на якому Першосвятитель вже не зможе бути присутнім. Як повідомив керівник Синодального відділу із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін, для учасників концерту буде підготовлено відеозвернення.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вперше побував в Україні після свого обрання Предстоятелем РПЦ рік тому. Його поїздка стала свого роду продовженням здійсненого в 2008 візиту патріарха Алексія II, який брав участь у Києві в урочистостях з нагоди 1020 хрещення Русі.
Останній раз московський патріарх був в Києві на інавгурації Віктора Януковича.

В даний час в Україні, крім Української православної церкви Московського патріархату, діють Українська автокефальна православна церква і Українська православна церква Київського патріархату. Починаючи з 1991 року, українська влада неодноразово робила спроби щодо створення помісної православної церкви незалежної від Московського патріархату.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 391 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
В Дубае открылся высочайший отель в мире
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...