«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 04.07.2025, 14:42:58

Головна » 2009 » Вересень » 8 » Суші містять сильну отруту



Суші містять сильну отруту
11:24:39
Дослідження показало, що певні форми миш`яку, які зустрічаються в морепродуктах і вважаються нешкідливими, насправді можуть бути токсичні.

До того ж, навіть більш ніж. Як виявили дослідники, з організмів деяких людей миш`як переважно, так або інакше виходить, але у інших, на жаль, ця речовина затримується на тривалий час.

"Люди розрізняються за своєю здатністю переробляти цей елемент», - сказав Кевін Францеськоні, аналітичний хімік в університеті Граца в Австрії.

Миш`як не має запаху і смаку, природно формується в гірських породах, грунті, повітрі, рослинах і тваринах. Миш`як є в добривах і інших промислових і сільськогосподарських засобах.

Францеськоні і його колеги зацікавилися тим, що насправді відбувається з органічними сполуками миш`яку в нашому тілі.

Учені давали шести добровольцям органічні сполуки миш`яку в чистому вигляді. Фахівці спочатку мали намір протестувати 50 осіб, проте медична етика не дозволяє таких масштабних експериментів.

Протягом найближчих чотирьох днів тестування сечі і крові показало, що чотири з шести учасників змогли виділяти через сечу, принаймні, 85 відсотків миш`яку. Причому велика частина його вийшла з організму в перший же день. Гірше справа йшла з двома добровольцями, що залишилися, які «змогли» вивести лише 15 відсотків.

Куди у результаті поділася в організмі решта миш`яку, залишається загадкою. "Це дуже турбує нас. Адже якщо миш`як в такій формі не вийшов, отже, ми насправді накопичуємо його в наших організмах», - вважає Йорг Фельдман, екологічний і аналітичний хімік в університеті Абердіна в Шотландії.

 
"Ми всі любимо японські суші, китайські супи або мідії, які містять в собі великі кількості миш`яку в таких формах, - відзначив Фельдман. - Учені повинні поглянути на питання метаболізму небагато пильніше. Адже це - ще один крок на шляху до розгадки таємниці цих важливих речей".
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 475 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Закарпатське СБУ порадувало новорічними подарунками вихованців дитячих будинків та Ужгородської спецшколи-інтернату
Омонівців, які вкрали картки з місця аварії літака Качинського, залишили на волі
Мерія хоче заборонити киянам виходити на балкони у спідній білизні
Погода у Закарпатті та Ужгороді 17 лютого
У наступну Раду потраплять комуністи і Тягнибок
Володимир і Віталій Клички офіційно стали "друзями Євро-2012"
В Ужгороді відбудеться концерт львівських імпровізаторів "Рясні Дрова Consort"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...