«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 16:36:50

Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Свинячий грип: симптоми та безпека. Коротка пам'ятка



Свинячий грип: симптоми та безпека. Коротка пам'ятка
11:16:48
 
У зв'язку із початком епідемії свинячого грипу в Україні Корреспондент.net склав коротку інструкцію щодо запобігання зараженню і захворюванню на свинячий грип, а також пам'ятки про симптоматику A/H1N1. Матеріал підготовлений на основі рекомендацій ВООЗ, українського МОЗ і Росспоживнагляду РФ.Симптоми A/H1N1

 

Першими ознаками захворювання на свинячий грип є загальні захворювання, погіршення носового дихання. Через три дні після зараження спостерігається різке підвищення температури з явищами інтоксикації, головний та м'язові болі.

 

У більшості хворих, крім проявів звичайного вірусного захворювання присутній розлад шлунково-кишкового тракту, нудота, блювота.

 

Крім того, серед перших симптомів буває надсадний сухий кашель, нерідко - з домішками крові. При перших ознаках свинячого грипу негайно зверніться до лікаря.

 

За словами експертів, даний вірус значно відрізняється за антигенними властивостями від сезонних грипів останніх десятиліть. Найважчі випадки зафіксовані у людей молодше 50 років, тоді як при сезонному грипі 90% летальних випадків припадає на осіб старше 65 років.

 

 

Ускладнені форми свинячого грипу трапляються, як правило, в осіб: вагітних жінок, хворих на хронічні респіраторні захворювання (особливо бронхіальну астму), цукровий діабет, серцево-судинні захворювання.

 

Захист від свинячого грипу

 

Для захисту від свинячого грипу лікарі передусім рекомендують дотримуватися елементарних правил: носити марлеві маски, провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання в приміщеннях, уникати місць масового скупчення людей, утриматися від поїздок у громадському транспорті.

 

Гаряча лінія Мінохоронздоров'я з інформування про ситуації зі свинячим грипом (044) 200 07 80. Крім того, не варто контактувати з людьми з ознаками респіраторної інфекції - нежитю, кашлем, червоними очима.

 

Також рекомендовано ретельно і доволі часто мити руки з милом. Медики радять дотримуватися здорового способу життя, зокрема, повноцінного сону, вживання здорової їжі, фізичної активності.

 

Для профілактики зараження можна вживати вітамін С та ліки-адаптогени: настоянку родіоли рожевої, елеутерокок, лимонник, а також циклоферон в таблетках або альфа-інтерферон у вигляді мазі для носа - вони допоможуть зміцнити імунітет і підвищити загальну опірність організму.

 

Крім того, результати останніх досліджень підтверджують, що ефективними для лікування і профілактики свинячого грипу є такі дорогі противірусні препарати як Занамівир (торговельна назва Relenza), Озельтамівир (торговельна назва Tamiflu або Ribavirin), Аматадин (торгові назви Глудантан, Мідантан, ПК-Мерц) і російський препарат Ремантадин. Проте, слід пам'ятати, що перед початком прийому цих препаратів необхідно проконсультуватися з лікарем.

 

Експерти також рекомендують відмовитися від вакцинації звичайною вакциною проти грипу: вона не допоможе у боротьбі з новим вірусом, а лише послабить імунітет.

 

У кількох країнах уже розроблена вакцина від A/H1N1 і навіть розпочалася імунізація населення. В Україні ж таких препаратів поки що немає. Так, міністр охорони здоров'я Василь Князевич 29 жовтня повідомив, що його відомство звернулося до ВООЗ з проханням надати вакцину від свинячого грипу.

 

Лікарі нагадують, що A/H1N1 свинячого грипу може передаватися не лише людьми, а й тваринами.

 

Тому необхідно дотримуватися особистої гігієни під час будь-яких контактів з тваринами. Особливо це важливо під час забою і відразу після забою тварин, щоб запобігти контакту зі збудниками хвороби. Оброблення туші не повинно застосовуватися до хворих тварин або тварин, які померли від захворювання.

 

Даних про передачу свинячого грипу людям в результаті вживання ними в їжу м'яса хворих тварин немає. Вірус гине при належній температурної обробки (понад 70°C).

 

У випадку, якщо у вас виникнуть запитання щодо профілактики або лікування свинячого грипу, ви можете звернутися до свого лікаря або зателефонувати на гарячу телефонну лінію Міністерства охорони здоров'я України щодо інформування про епідемічну ситуацію зі свинячим грипом за телефоном (044) 200 07 80.
 
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 608 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...