«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 00:52:01

Головна » 2011 » Квітень » 12 » "Свобода" закликала вбивати за українську ідею



"Свобода" закликала вбивати за українську ідею
16:08:18
 
 
Відомий активіст ВО "Свобода", депутат Львівської міськради Юрій Михальчишин заявив, що ідея української нації передбачає пріоритет українців над іншими ідеями, і "якщо на загрозі цим цінностям стоїть дія, яка пов’язана з позбавленням життя вороже налаштованого до українця суб’єкта, звичайно, таку дію потрібно скоювати".

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання, чи не вважає він закликом до вбивства соціальну рекламу "Річниця атентату (замаху – ред.), вчиненого Миколою Лемиком у 1933 році", яку незабаром буде розміщено у Львові.

Як відомо, замах на радянського консула у Львові на знак протесту проти Голодомору в Україні 21 жовтня 1933 року виконав бойовик ОУН Микола Лемик, убивши в консульстві спецуповноваженого НКВС Олексія Майлова.

"Для мене Микола Лемик є героєм безумовно позитивним. Це - зразок для наслідування в екстремальних історичних умовах. Якщо мені не зраджує інтуїція, ми до таких умов наближаємося. Тому я б сказав, що ми не стільки діємо у відтворенні штампів минулого, скільки в перспективі підготовки до подій майбутнього", – заявив Михальчишин.

"Це моя позиція, це позиція партії, це наш стиль роботи. В майбутньому, сподіваюсь, це дасть свої результатами. Молодь мислить категоріями "круто", "не круто". Ми хочемо зробити, щоб бути таким, як Лемик було круто", - підкреслив він.

Свободівець наголосив: "Ми сповідуємо культ сили на службі ідеї. Ідея української нації передбачає пріоритет українців над іншими ідеями, – життя та здоров’я українців над усіма іншими міркуваннями. Якщо на загрозі цим цінностям стоїть дія, яка пов’язана з позбавленням життя вороже налаштованого до українця суб’єкта, звичайно, таку дію потрібно скоювати".

Нагадаємо, 4 лютого виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив перелік соціальної реклами, яка експонуватиметься у Львові на білбордах і сітілайтах упродовж 2011 року. Серед тем реклами, які затвердив виконком: "69-а річниця утворення УПА" та "Річниця атентату, вчиненого Миколою Лемиком у 1933 році". Ініціатором останнього є ВО "Свобода".
 
 
Джерело: http://zaxid.net
Категорія: Україна | Переглядів: 368 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...