«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 19:38:28

Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Табачник назвав себе українофілом



Табачник назвав себе українофілом
13:55:05
 
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник назвав брехнею закиди щодо того, що він є українофобом. "Брехня. Навіть не варто обговорювати. Я – українофіл, але українофіл з абсолютно європейським ставленням до України і до будь-якої української партії", – заявив він.

"Я ніколи не збирався і не буду ні перед ким виправдовуватись, але і перші три роки, і другі півтора, коли я працював віце-прем'єром, рівень забезпечення всіх абсолютно українських програм – і української книги, і українського підручника, і шкільного автобуса – був набагато вищим, ніж при будь-кому з моїх попередників і наступників", – наголосив Дмитро Табачник.
"Можу сказати лише одне: у 2003-2004 році, коли ми започаткували з тодішніми колегами по першому уряду Януковича програму тестування, то вона таки впроваджувалася. Коли ми запровадили програму "Шкільний автобус", то ми за два роки доставили 650 шкільних автобусів до сільських шкіл. Потім було провалля, потім два роки ця програма не фінансувалась. Ми програму "Українська книга" збільшили в 4 рази. Ми зробили те, про що професійні патріоти лише говорили", – зазначив Табачник.
Він також додав: "До речі, візьміть класифікатор професій будь-якої країни – ви не знайдете там професії "патріот". Слюсар є, шахтар, лікар, гінеколог, дизайнер – хто завгодно. А професії "патріот" - немає. Для мене патріотизм набагато цінніший не від того, хто це весь час декларує аж до піни, до істерики, а від того, хто поважає закон, виконує свій обов'язок і платить податки. Інших вимірів професіоналізму і патріотизму для мене не існує".
"А крім того, хотів би іще одне сказати. Знаєте, в Писанні сказано: судіть інших не за словами, а за справами. Я кажу просту річ: от за час мого перебування впродовж трьох років на посаді глави Адміністрації президента, коли була створена Конституція, створена нагородна система Україна, визначені кордони України – знайдіть і покажіть мені один документ чи лист антиукраїнського змісту чи навіть спрямування, який би я оприлюднив. Покажіть мені такий лист з 2002 чи з 2005 року, коли я був віце-прем'єр-міністром України, і вдруге – в 2006-2007 роках", – наголосив міністр освіти.
Водночас він зазначив: "Інша справа, що коли людина перебуває в опозиції, коли вона займається виключно політичною діяльністю – так, вона в полеміці має право на якісь різкі оцінки. Я вже казав, що на державній посаді я завжди чинив і буду чинити тільки відповідно до Конституції і законів України. І коли я зараз вже себе підсвідомо ловлю на тому, до чого політика може довести, я в стовпчик перераховую, скільки шкіл на Херсонщині, а скільки – на Івано-Франківщині, щоб розподіл автобусів, не дай Бог, не був якимось чином невідповідним. Хоча потреби різні в різні роки – це теж потрібно враховувати".
За словами міністра, політичні погляди – це справа кожної людини. "Я дійсно не сприймаю, абсолютно не сприймаю тієї агресивності, з якою впродовж останніх п'яти років представники істеблішменту, політичного бомонду, представники преси і журналістики з західного регіону нав'язували свої погляди. Ну це – моє право. Так само хтось каже, що треба палити книжки. Це ж один крок до Геббельса. Тобі не подобається книга Табачника – напиши, будь ласка, полемічну книгу і сперечайся. І читачі оцінять. А ще краще – оцінять через покоління чи через два", – наголосив Табачник.
 
 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 347 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...