«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 08:01:10

Головна » 2011 » Березень » 11 » Табачник представив систему електронної подачі заяв до ВНЗ



Табачник представив систему електронної подачі заяв до ВНЗ
13:42:41
 
 
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України представило систему електронної подачі заяв до ВНЗ для абітурієнтів 2011 року.

"Використовуючи найкращий досвід і відповідаючи вимогам болонського процесу, ми розробили нову технологію вступу. Вступна кампанія 2011 року згідно з затвердженими умовами прийому до вищих навчальних закладів передбачає можливість подання документів абітурієнтами через систему електронного надходження", - заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник сьогодні на прес-конференції в Києві.

За його словами, система почне приймати заяви з 1 червня 2011 року. Суть ідеї полягає в тому, що за допомогою мережі інтернет абітурієнти зможуть подавати електронні заяви до ВНЗ, і тільки після того, як буде оприлюднено список зарахованих до вищих навчальних закладів, подавати оригінали документів.

"Я переконаний, що запропонована система електронного подання заяв скоротить навантаження на приймальні комісії під час прийому документів, на абітурієнтів, скоротить фінансові витрати сімей абітурієнтів", - зазначив міністр.

Також Табачник наголосив, що робота системи буде поширюватися на ВНЗ III-IV рівнів акредитації. Зареєструватися можна буде через сайт єдиного освітнього інформаційного вікна.

Як пояснив міністр, система буде автоматично підраховувати середній бал атестата, попереджати ВНЗ про подачу документів від призерів українських учнівських олімпіад, конкурсів захисту наукових робіт Малої академії наук, а також слухачів підготовчих курсів. Подати заяву можна буде не більш ніж в 5 ВНЗ на 3 спеціальності в кожному.

"Це (електронна подача заяв) є абсолютно добровільним вибором абітурієнтів, оскільки буде збережена і традиційна форма подачі документів в паперовому вигляді", - зазначив міністр.

За його словами, подача електронних повідомлень буде безкоштовною. Крім того, дана система працюватиме одночасно з системою конкурсу.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 451 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...