«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 08:49:52

Головна » 2011 » Квітень » 14 » Тимошенко "світить" 10 років в'язниці у новій кримінальній справі



Тимошенко "світить" 10 років в'язниці у новій кримінальній справі
10:42:07
 
 
Лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко пред'явили постанову про порушення кримінальної справи у зв'язку зі зловживанням владою при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. У випадку якщо її провина буде доведена, Тимошенко загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

"Я отримала з рук пана Нечвоглода - це такий слідчий є в Генеральній прокуратурі - справу на двох з половиною аркушах", - заявила вона журналістам після чергового відвідування Генпрокуратури.

Нагадаємо, про порушення третьої кримінальної справи відносно Тимошенко стало відомо 11 квітня. Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що справа порушена за фактом перевищення екс-прем'єром влади і службових повноважень при укладенні газових угод з Росією в 2009 році.

Раніше, 21 лютого, ГПУ завершила слідство ще у двох кримінальних справах (про нецільове використання коштів, отриманих Україною відповідно до Кіотського протоколу, і про незаконну закупівлю машин швидкої допомоги) і об'єднала їх в одну.

У постанові про порушення кримінальної справи, врученій лідерові "Батьківщини" 13 квітня, говориться, що 19 січня 2009 року пані Тимошенко, "перевищуючи надану їй владу і службові повноваження, особисто прийняла і затвердила своїм підписом і печаткою Кабінету міністрів письмову директиву НАК "Нафтогаз України" на переговори з ВАТ "Газпром" про купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках", пише "Коммерсант-Украина".

При цьому в документі підкреслюється, що екс-прем'єр "Знала, що директиви Кабінету міністрів приймаються виключно колегіальним рішенням більшості складу уряду", що, як відомо, зроблено не було.

"Ціна закупівлі газу виросла, що збільшило витрати на його транзит і призвело до матеріального збитку в особливо великих розмірах на суму 194,6 млн доларів (1,515 млрд грн), що спричинило тяжкі наслідки",- говориться в постанові Генпрокуратури. "Основою для порушення справи є достатні докази, що вказують на наявність в діях колишнього прем'єр-міністра Тимошенко ознак злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (карається позбавленням волі на термін від 7 до 10 років)", - резюмував старший слідчий з особливо важливих справ ГПУ Олександр Нечвоглод.

Тимошенко упевнена, що цією кримінальною справою "влада намагається прикрити" майбутній вступ України в Митний союз. "Цією справою Янукович готує інформаційну базу для здачі національних інтересів, - заявила вона після відвідування ГПУ. - Усе виглядатиме так, що Тимошенко підписала таку газову угоду, і тепер ми вимушені відмовитися від європейської перспективи, від зони вільної торгівлі і йти в Митний союз".
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 411 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...