«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 02:41:39

Головна » 2010 » Серпень » 2 » Топ-місця в рейтингах вузів дістались "липовим" переможцям олімпіад



Топ-місця в рейтингах вузів дістались "липовим" переможцям олімпіад
17:53:44
 
Найбільше "липових" переможців олімпіад та конкурсів Малої академії наук України перевірка виявила у КНУ імені Тараса Шевченка.

Топ-місця в рейтингах вузів дістались "липовим" переможцям олімпіад Топ-місця в рейтингах найпрестижніших вузів займають "липові" переможці всеукраїнських олімпіад та конкурсів Малої академії наук України. Про це заявила громадянська мережа ОПОРА.
Як повідомили у прес-службі організації, до громадянської мережі ОПОРА почали масово звертатися абітурієнти та їх батьки з підозрами щодо того, що топ рейтингів найпрестижніших ВНЗ зайняли липові переможці престижних конкурсів. У зв’язку з цим, ОПОРА перевірила списки абітурієнтів Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.
Найбільше "липових" переможців перевірка виявила у КНУ імені Тараса Шевченка. Для прикладу, з 11 позицій топ-рейтингу до Інституту журналістики, у 10 абітурієнтів є позначка "+" в графі "переможець олімпіад/конкурсів". Втім, ОПОРА наголошує, що прізвищ цих 10 абітурієнтів немає у списках відповідних наказів Міністерства освіти.
"Відсутність абітурієнтів у списках наказів свідчать про фальсифікацію даних та зловживання особами права на першочергове зарахування", - зазначили у прес-службі.
Така ж ситуація виявилася у КНУ імені Шевченка на наступних спеціальностях: облік та аудит (4 з 5 перших місць зайняли "липові" переможці конкурсів), міжнародний бізнес (Інститут міжнародних відносин - 1 з 5 перших абітурієнтів), міжнародні економічні відносини (Інститут міжнародних відносин – 2 з 10), міжнародні відносини (Інститут міжнародних відносин – 6 з 21).
"В той же час, в КНЕУ право першочергового вступу отримали не тільки переможці всеукраїнських конкурсів, а й їх учасники. Хоча останні не повинні мати жодних переваг порівняно з абітурієнтами, які вступають за загальним конкурсом", - підкреслили в ОПОРІ.
За даними організації, ці особи були виявлені у топ-списку на спеціальностях економіка підприємства (один абітурієнт), фінанси та кредит (2 абітурієнти з 20 перших, а 1 абітурієнтка взагалі не брала участі у таких конкурсах).
У зв’язку з цим ОПОРА звернулася до приймальних комісій вузів України з проханням перевірити наявність документів в особистих справах абітурієнтів, що підтверджують їх перемоги, та звірити прізвища з відповідними наказами МОН.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 338 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Ни визы, ни свободные рынки нам пока не светят
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...