Дослідник з Університету Кана (Франція) Жіль-Ерік Сераліні заявив, що трансгенні злаки можуть ушкоджувати печінку і нирки. Після його виступу спори про нешкідливість генетично модифікованих рослин для людини розгорілися з новою силою.
Учений зробив свої висновки, грунтуючись на результатах експериментів, проведених компанією Monsanto. Біотехнологи впродовж трьох місяців годували щурів трьома сортами виведеною ними ГМ-кукурудзою.
Свідчення неправильної роботи печінки і нирок виявлялися у вигляді надзвичайного підвищення концентрації гормонів в крові і сечі гризунів. До того ж після вживання кукурудзи одного сорту, у піддослідних щурів жіночої статі підвищувався рівень цукру в крові, і зростала концентрація жирних кислот, з яких синтезується тригліцерид.
|