«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 16:24:14

Головна » 2009 » Жовтень » 6 » Туринська плащаниця виявилася підробкою



Туринська плащаниця виявилася підробкою
10:38:52
Італійський вчений провів експеримент, який може довести, що знаменита християнська святиня Туринська плащаниця насправді є середньовічною підробкою.

 

Професор органічної хімії з Університету Павії Луїджі Гарласкеллі заявив, що йому вдалося відтворити Туринську плащаницю - чотириметрове полотно, в яке, за переказами, Йосип з Аримафеї загорнув тіло Ісуса Христа після його смерті.

У 1898 році, коли плащаниця була виставлена на огляд, фотограф-аматор Секондо Піа зробив декілька знімків артефакту і несподівано виявив на негативах людське обличчя. Він дійшов висновку, що на плащаниці віддрукувалося обличчя і тіло Христа.

На думку окремих дослідників, на плащаниці залишилися також сліди тернового вінця і навіть відбитки монет часів Понтія Пілата.

Луїджі Гарласкеллі під час експерименту створив повнорозмірний дублікат плащаниці із зображенням, використовуючи технології і матеріали, доступні в середні віки.

Професор і його колеги поклали льняне полотно на добровольця і натерли тканину фарбником з незначним вмістом кислоти. Потім фарбник був штучно уподібнений до стародавнього шляхом нагрівання тканини в печі і подальшого прання.

В результаті фарба зникла з поверхні матеріалу, але залишила нечітке зображення людини - таке ж, як на оригінальній плащаниці. Гарласкеллі вважає, що середньовічні шахраї не старили фарбник штучно - за століття він вицвів сам.

Потім учені нанесли на тканину краплі крові, пропалили дірки і зробили підпалини. У результаті була досягнута стовідсоткова схожість з Туринською плащаницею.

Деякі віруючі переконані, що на плащаниці - справжні відбитки лиця і тіла Ісуса, тому її цінують як одну з найважливіших реліквій християнства. Католицька церква офіційно не визнає плащаницю справжньою, проте вважає її важливим нагадуванням про Страждання Христові. Православна церква не має офіційної позиції з питання її достовірності.

До речі, професор Луїджі Гарласкеллі отримав гроші на проведення експерименту від Італійської асоціації атеїстів і агностиків. Проте учений не без іронії заявив, що гроші не пахнуть, і джерело фінансування не могло вплинути на результати дослідження.
 
 
Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 499 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...