«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 20:08:30

Головна » 2010 » Листопан » 29 » У 2011 році будуть визначені межі 30% всіх об’єктів ПЗФ загальнодержавного значення



У 2011 році будуть визначені межі 30% всіх об’єктів ПЗФ загальнодержавного значення
12:41:57
 
Нещодавно на виїзній колегії Мінприроди України в м. Косів (Івано-Франківська область) Міністр охорони навколишнього природного середовища України Микола Злочевський дав доручення в наступному році встановити в натурі межі 30% територій всіх об’єктів природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення. Винесення меж у натуру – це встановлення на місцевості розпізнавальних знаків згідно меж територій природно-заповідного фонду, на яких вказується основні дані про цю територію.
 
На даний момент в середньому по Україні територіальні межі визначені у 25% територій ПЗФ загальнодержавного значення. В той же час, межі територій природно-заповідного фонду Мінприроди забезпечені державними актами на право постійного користування земельними ділянками на рівні 58%, а земельні ділянки, що входять до їх складу без вилучення у землекористувачів, встановлено на рівні 46%.
 
 У Закарпатті ситуація наступна. За словами начальника держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрія Погорєлова, згідно з Законами України „Про екологічну мережу України”, «Про загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України», Конвенцією про охорону біологічного різноманіття, Всеєвропейською стратегією збереження біологічного та ландшафтного різноманіття в області ведуться роботи з встановлення меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду у натурі (на місцевості). Винесення меж в натуру заповідних об’єктів унеможливить спроби незаконного заволодіння земельними ділянками природно-заповідного фонду та дозволить посилити захист об’єктів рослинного та тваринного світу.
 
Наразі необхідні роботи проведені на 450 природоохоронних об’єктах області (що становить 99,12 відсотка), загальнодержавного та місцевого значення загальною площею 123218,51 га (73,24 %). Заходи зі встановлення меж у натурі для об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, які підпорядковані Мінприроди України, Карпатського біосферного заповідника (для територій, що увійшли до складу без вилучення 21653 га) на суму 500,0 тис. грн) та НПП "Синевир” (по внутрішніх межах на площі 13399 га на суму 152 тис. грн) наразі не виконано внаслідок відсутності фінансування з Держбюджету. Винесення внутрішніх меж у натурі по НПП ,,Синевир” з 2007 року призупинено у зв’язку із неузгодженням цих меж з боку сільських рад.
 
Держуправлінням постійно здійснюються заходи щодо розширення природно-заповідного фонду краю. Разом із природоохоронними установами краю та науковцями розробляються проекти щодо подальшого заповідання цінних екосистем. Карпатським біосферним заповідником підготовлено наукові обґрунтування на створення нових територій природно-заповідного фонду - заказників місцевого значення «Опреський» та «Лиса гора», заповідного урочища «Заплава верхньої Тиси», пам’яток природи «Карстова печера «Черлений камінь» та «Штольня «Довгаруня» загальною площею 1019,6 га.
 
На виконання положень Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, погоджено з біосферним заповідником надання статусу водно-болотних угідь міжнародного значення на території заповідника урочищ «Марамороське високогірне» на площі 2128 га та «Озірний-Бребенєскул» на площі 1656,91 га.
 
Прес-служба Державного управління
 охорони навколишнього природного
 середовища в Закарпатській області
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 397 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...