«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 08:03:00

Головна » 2010 » Листопан » 4 » У Чехії легалізували наркотики



У Чехії легалізували наркотики
11:52:17
 
З 1 січня громадянам Чехії дозволено мати при собі: до 15 грамів марихуани, до чотирьох таблеток екстазі, двох грамів амфетаміну, півтора граму героїну, один грам кокаїну. Дозволяється також вирощувати в домашніх умовах до п'яти кущів конопель та 40 галюциногенних грибів. Кримінальне покарання за зберігання вищенаведеної кількості наркотичних засобів скасовано.

У зв'язку зі вступом у силу нового закону, ціни на наркотики в Чехії знизилися на 30-40%. Тим часом у країні виникла суперечлива ситуація: з одного боку, купувати, мати при собі і вживати наркотичні речовини можна, з іншого - офіційних місць їх продажу немає, і торгівля залишається нелегальною.
Прихильники нинішнього експерименту, стверджують, що ситуація з наркозалежністю в Чехії вже протягом багатьох років залишається стабільною, і тому країні нічого особливо не загрожує. У той же час говорять, що важкі наркотики не мають у країні широкого обігу, найактивніше чехи вживають екстазі та первітин, вироблений кустарно.
У десятимільйонній Чехії залежних від важкої дурі наркоманів налічується близько 32 тис., що в процентному відношенні нижче, ніж у середньому по ЄС. Однак, як вважає ряд чеських фахівців, вся ця наркостабільность може тепер піти в минуле, тому що в останні роки відзначена тенденція до зростання вживаних громадянами Чехії наркотиків.
За статистикою, 28% чехів молодше 24 років хоча б раз на рік курять траву, що є найвищим показником в Євросоюзі. При цьому вживають важкі наркотики в середньому нижче, ніж в цілому по ЄС,.
У зв'язку з цим уряди Польщі та Словаччини вже сьогодні стурбовані "соціальним експериментом" в Чехії. Варшава і Братислава заявили про створення спеціальних прикордонних підрозділів поліції, які контролюватимуть ввезення дурі.
У Польщі, наприклад, можна потрапити в тюрму на три роки навіть за одну дозу марихуани. А за розповсюдження і виробництво наркотиків загрожує позбавлення волі до 8 років.
За даними Європейського моніторингового центру з наркотиків і наркоманії (EMCDDA), в Старому Світі саме чеська молодь - лідер по курінню марихуани. Згідно зі статистикою, хоча б раз на рік травичку вживають приблизно 28% чехів, чий вік не перевищує 24 років. Іспанці, які знаходяться на другому місці, відстають на 5%
 
За матеріалами: ТСН
Категорія: Світ | Переглядів: 432 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...