«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:00:35

Головна » 2010 » Жовтень » 11 » У ДАІ повернуть спецпідрозділ "Кобра"



У ДАІ повернуть спецпідрозділ "Кобра"
10:23:42
 
Найближчим часом на дороги країни повернеться спецпідрозділ "Кобра", розформований колишнім главою МВС Юрієм Луценком взимку 2008 року після непристойного жесту, який кортежу спікера Верховної ради Арсенія Яценюка нібито показав заступник командира цього спецпідрозділу ДАІ Олексій Кожа.

"Наказ про створення Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ (так, поки, без назви буде називатися нова стара структура з "кобрівськими" функціями - ред.) підписав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов", - повідомив керівник прес-служби департаменту Євген Кравець.

"Свого часу "Кобра" була дуже ефективним і мобільним загоном швидкого реагування, який використовувався на трасах в регіонах зі складною криміногенною обстановкою. Для працівників підрозділу не існувало жодних авторитетів, не діяли телефонне право, хабарі. Так, їх боялися, бо знали: там, де "Кобра", - більше порядку і з цими хлопцями краще не жартувати", - зазначив він.
Як розповіли в Департаменті ДАІ, головне завдання загону - відпрацьовувати в оперативному плані регіони, де висока аварійність, слабка водійська дисципліна і зростає злочинність на дорогах. Супровід делегацій також залишається в віданні ОМОНу. У його штаті буде 4 відділення і 162 співробітника. Кожного тижня 10-12 кандидатів проходять співбесіди. Конкурс серйозний, беруть тих, хто раніше служив в ДАІ, "Беркуті", "Соколі", і отримали там позитивні характеристики.

Щодо чорного "кобрівського форменого одягу ясності ще немає, і поки відрізняти бійців у звичайній міліцейській формі будуть білі сорочки.

Середня зарплата очікується на рівні 4000 грн на місяць (у рядових даїшників на 30% менше - ред.). І стаж зараховується як рік за півтора.

На запитання, чи приймуть у загін Олексія Кожу, якщо той захоче "тряхнути стариною", в Департаменті ДАІ відповіли негативно: "Досить нам і одного пальця". Сам звільнений офіцер відмовився щось коментувати.
Нагадаємо, останнім часом, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов виступав за відновлення діяльності спеціального підрозділу Державної автомобільної інспекції "Кобра".
У травні 2008 року Кабінет Міністрів ліквідував "Кобру".
 
 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 626 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...