«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 04:18:37

Головна » 2010 » Листопан » 5 » У Європарламенті відклали резолюцію по Україні через загрозу провалу саміту



У Європарламенті відклали резолюцію по Україні через загрозу провалу саміту
11:10:01
 
Європарламент відклав прийняття резолюції про ситуацію в Україні до 22-24 листопада. Серед причин такого рішення називають технічні можливості. Але, за інформацією джерел, істинні мотиви - не допустити прийняття критичної резолюції до саміту Україна-ЄС. Про це пише "Коммерсант-Україна" у статті "Нет у резолюции начала".

Раніше передбачалося, що висновки, прийняті Європарламентом, вплинуть на підсумки саміту, тому що ЄС зобов'язаний брати до уваги позицію ЄП при формуванні зовнішньої політики. Однак цього разу євродепутати добровільно відмовилися від такого інструменту впливу.
Ініціаторами цього рішення є дві групи депутатів – ті, які співпрацюють з фракцією соціал-демократів, а також представники країн Східної Європи незалежно від фракційної приналежності. Їх мета - не допустити провалу саміту через критику ЄП на адресу української влади.
Резолюцію Європарламенту про ситуацію в Україні планувалося ухвалити ще в жовтні. Обговорення документа викликало палкі дебати в ЄП. Тоді завдяки зусиллям українських дипломатів і соціал-демократів, які співпрацюють з Партією регіонів, Європарламент відклав затвердження документа до завершення місцевих виборів в Україні.
Ще у четвер, 4 листопада, в офіційному денному порядку на сайті ЄП повідомлялося, що голосування з українського питання відбудеться 11 листопада. До цього планувалося підготувати оновлену редакцію резолюції. Втім, у заявлені строки документ не буде прийнятий.
"95%, що на наступному тижні декларації не буде. 5% я залишаю, тому що політика - річ непередбачувана", - заявила віце-голова делегації ЄП у співпраці з Україною Сіірі Овіір (Естонія).
Глава делегації ЄП Павло Коваль, який очолював місію Європарламенту на виборах, підтвердив цю інформацію і пояснив, що ситуація змінилася з технічних причин. Пан Коваль у п'ятницю залишить Україну, а звіт місії президент Європарламенту отримає тільки в понеділок.
"Для внесення пропозицій щодо резолюції залишається занадто мало часу. Тому політичні групи ЄП вирішили відкласти прийняття документа до наступної сесії, яка відбудеться в Страсбурзі 22-24 листопада", - заявив євродепутат.
"Допомога Україні для відновлення економіки складає 600 млн євро. А резолюція може віддалити можливість Україні скористатися цим фінансовим інструментом", - додав депутат від Латвії, соціал-демократ Олександр Мирський.
Тим часом досі залишається під питанням, наскільки критичною щодо України виявиться прийнята після саміту резолюція.
 
За матеріалами: ТСН
Категорія: Україна | Переглядів: 357 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Изобретатели разработали роботизированные ноги
Инопланетяне общаются с помощью "космического Twitter`а"
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...