«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 06:58:43

Головна » 2010 » Серпень » 12 » У Києві стати депутатом можна за 50 тисяч доларів



У Києві стати депутатом можна за 50 тисяч доларів
12:14:31
У Києві перед початком передвиборної кампанії, до якої залишився місяць, вже почалася торгівля за місця у списках у райради.

Як розповів екс-депутат райради, який цього року просився в одну з відомих партій, у нього зажадали близько 50 тисяч доларів. В області розцінки значно вищі - 200-300 тисяч доларів, адже там є доступ до ласої землі. Але ці ціни, звичайно, не зрівняються з таксою за місце в списку на виборах у Київраду, яка голосує за землевідведення. Тут ціна досягає близько 1 млн доларів (у Верховну раду - більше 2 млн доларів).

Але Київраду обиратимуть лише в 2012 році, а тому бізнесмени вирішили почати з районних рад. На минулих виборах до райрад ціна за місце була в 2-3 рази нижче. Нинішнє підвищення цін пов'язане з посиленням умов для кандидатів, яких тепер можуть висувати тільки партії (а не блоки, як було раніше), чиї районні парторганізації зареєстровані не пізніше, ніж за рік до виборів.

"Я шукав партію з п'ятірки найбільш прохідних", - розповів екс-депутат райради Києва Олександр. За його словами, у штабі особливих критеріїв до кандидатів не пред'являли. "Я хвилювався, що там не сподобається моя колишня партійність. Але це було не важливо. Не збентежила штабістів і моя робота у виконавчій владі, в якій я у свій час працював. Хоча там декларують, що братимуть у кандидати простих людей з хорошою програмою", - розповів він.

За словами Олександра, йому запропонували заплатити 50 тисяч доларів за місце на початку списку. "Хтось платить і 25 тисяч доларів, але цілком може не потрапити. Гроші, якщо не пройдеш, не повертають. Мене попередили одразу. Проте мені така ціна здалася завищеною, адже район, який мене цікавив, мені не гарантували", - розповів Олександр.

За його словами, він за меншу суму купив собі вище місце в списку іншої партії в "потрібний" район. "Щоправда, вона менш рейтингова в Києві", - зізнався співрозмовник. За його словами, потрапити в список можна тільки через керівника районної або міської організації партії. Просто так прийти до нього на прийом не можна. Лише через знайомих, яким би партійні керівники довіряли.

Популярними в Києві вважаються "Батьківщина" Тимошенко, Блок Кличка (піде як "УДАР"), Партія регіонів, "Сильна Україна" Тігіпка. Котирується Блок Черновецкого, проте поки команда мера не заявила, під брендом якої партії піде в райони.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 330 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...