«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 22:03:30

Головна » 2010 » Жовтень » 25 » У Китаї пройшла антияпонська демонстрація



У Китаї пройшла антияпонська демонстрація
10:45:55
 

На північному заході Китаю в столиці провінції Ганьсу місті Ланьчжоу (Lanzhou) 24 жовтня відбулася антияпонська демонстрація, викликана загостренням двосторонніх відносини через суперечки про територіальну приналежність островів Сенкаку (Дяоюйдао) у Східно-Китайському морі.

У демонстрації, яка пройшла під посиленою охороною поліції, взяли участь більше 200 осіб. Вони скандували антияпонські гасла і співали патріотичні китайські пісні. При цьому плакати, розміщені організаторами акції протесту в інтернеті, були видалені китайської цензурою.
Відносини між Японією і Китаєм погіршали після того, як японська берегова охорона 7 вересня затримала біля островів Сенкаку, які в Китаї називають островами Дяоюйдао, капітана китайського траулера. Пізніше він був відпущений на свободу. Тим не менш, інцидент призвів до сплеску антияпонських настроїв у КНР.
Японія і Китай вважають ці острови своїми. Відкриті китайцями в XIV столітті, в кінці XIX століття вони відійшли до Японії. Після Другої світової війни Сенкаку (Дяоюйдао) залишилися під юрисдикцією США, які в 70-х роках XX століття повернули їх Японії. Китай не погодився з цим рішенням і в 1992 році оголосив острова "ісконно китайською територією".
Інцидент з траулером привів до того, що в кінці вересня Японія і Китай фактично відмовилися від контактів на високому рівні. По Китаю прокотилася хвиля антияпонських виступів. Пізніше Китай і Японія зробили ряд кроків з метою пом'якшити конфлікт.
Тим не менш, 22 жовтня стало відомо, що Токіо має намір збільшити свій парк субмарин на шість одиниць - до 22 підводних човнів. При цьому в міністерстві оборони Японії зазначили, що нові підводні човни необхідні країні для патрулювання Східно-Китайського моря, щоб мати постійну можливість швидкого реагування на випадок загострення територіальних суперечок з Китаєм.
24 жовтня японський прем'єр Наото Кан (Naoto Kan) на огляді японських військ в Токіо заявив, що Японія зіткнулася з новими викликами в забезпеченні своєї безпеки. "Ситуація з безпекою навколо Японії погіршилася у зв'язку з розвитком ядерної і ракетної програм у Північній Кореї та активізацією і модернізацією китайських ВМС", - зазначив Кан, підкресливши у цьому зв'язку важливість подальшого розвитку стратегічного партнерства з США.
 
Категорія: Світ | Переглядів: 343 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...