«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 06:23:46

Головна » 2010 » Вересень » 20 » У кого перетворюються дівчатка із «синдромом принцеси». Роз'яснює психолог



У кого перетворюються дівчатка із «синдромом принцеси». Роз'яснює психолог
15:25:33
 

"Синдром принцеси", що розвивається у багатьох маленьких дівчаток під впливом мультфільмів та казок, - привід для занепокоєння батьків. Таку думку висловила психолог Джин Твендж на сторінках книги "Епідемія нарцисизму: життя у століття постійних вимог".

Зароджується цей синдром досить непомітно: під захоплені "ахи" та "охи" батьків і друзів маленькі дівчатка отримують у подарунок книги та відеофільми про Попелюшку, Білосніжку, Сплячої красуні, Русалочці та інших казкових персонажів, а також одяг та біжутерію, в яких вони відчувають себе "справжніми принцесами". Проблема в тому, зазначає психолог, що в міру дорослішання у багатьох зберігається постійна потреба в обожнюванні з боку оточуючих і тяга до безмірних витрат.
Постійне бажання "отримувати все найкраще" обертається не тільки серйозними фінансовими проблемами, а й напруженими відносинами з близькими - той, хто страждає "синдромом принцеси", споглядає на інших людей зверхньо. "Якщо дівчинка вважає себе принцесою, то це зовсім не означає, що її батьки виконують в її уяві ролі короля і королеви, - відзначає Твендж. - Найімовірніше, батькам відводиться роль вірнопідданих".

На думку автора дослідження, саме велелюбні батьки насамперед сприяють виникненню "синдрому принцеси". Свою роль відіграють й інші чинники: укорінений в суспільстві культ знаменитостей, а також порівняно доступні для дівчаток і молодих дівчат гроші на кишенькові витрати.
 
Як вважає Джин Твендж, існують три досить явні ознаки, за якими можна визначити наявність у дівчат "синдрому принцеси", - це надмірно підкреслена жіночність, тверде переконання дівчини в тому, що вона "абсолютно унікальна", і постійне прагнення продемонструвати, що саме за нею має залишатися останнє слово. "Коли дівчинці 15 років і навколишні їй навіюють, що вона виглядає "як принцеса ", це недобрий сигнал, - вважає Твендж. - Виникає питання, коли ж вона подорослішає і відмовиться від дитячих мрій. Та й нерозумно представляти себе в такому віці принцесою, знаючи, що нею ніколи не стати. То навіщо ж зволікати з поверненням до реальності? ".
 
На питання про те, як же протидіяти "синдрому принцеси", психолог дає радикальну рекомендацію: не допускати умов, за яких він може виникнути і розпочати хоча б з того, щоб не купувати дівчаткам такий одяг і прикраси, в яких вони виглядають як "маленькі принцеси ".
 
vsyapravda.com
Категорія: Гола правда | Переглядів: 2320 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...