«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 09:47:37

Головна » 2010 » Січень » 15 » У Лондоні представили мобільник, який заправляється "Кока-колою"



У Лондоні представили мобільник, який заправляється "Кока-колою"
13:17:58
У Лондоні група дослідників продемонструвала мобільник Nokia, точно його змінену версію, що працює на всьому "Кока-Колі".

Один з розробників новинки стверджує, що їх телефон може працювати в 3-4 рази довше, ніж така сама модель на літій-іонному акумуляторі. Крім того, новий телефон повністю екологічний, а час його зарядки становить кілька секунд - саме стільки часу потрібно, щоб залити нову порцію солодкої води в спеціальний контейнер позаду телефону.
Самі фахівці називають свою розробку повністю "біосумісною" і значно потужнішою, ніж акумуляторні мобільники. Секрет одержання електричної енергії, необхідної для роботи, простий: трубка працює за аналогією з паливними елементами, але замість водню тут іде реакція розпаду так званих коротких вуглеводів, що містяться в цукрі, а в якості побічного продукту тут як раз і виступає електрика.
Для зарядки підходить будь-яка холодна рідина з вмістом цукру. Хімічний розпад вуглеводів здійснюється за допомогою спеціального ферменту, формулу якого дослідники і вважають своєю головною інновацією і не розкривають її до моменту завершення патентовання.
Проект створювався спеціально під мобільники Nokia, тому що з компанією на те була домовленість, однак в принципі "мобільник на Кока-Колі" може бути від будь-якого виробника.
Нагадаємо, паливний елемент, що виробляє електрику з популярного безалкогольного напою минулого року вже демонструвала компанія Sony. Пристрій демонструвався на виставці International Hydrogen & Fuel Cell Expo в Японії в березні 2009 року.
У процесі демонстрації паливний елемент розміром із сірникову коробку заправили "кока-колою". Енергії, отриманої в результаті розщеплення глюкози, що міститься в цьому популярному напої, було достатньо для роботи невеликого вентилятора. Трьох таких елементів достатньо для живлення MP3-плеєра з флеш-пам'яттю і підключеними до нього двома невеликими пасивними динаміками.
Крім батарей на газованій воді, Sony може похвалитися прототипами елементів на базі метанолу з вбудованими літієво-іонними акумуляторами.
 
 
Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 336 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Регіонал: Підсудні почали проявляти неповагу до суду, як і Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі
Закарпаття: Погода на 14 січня 2010 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...