«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 15:58:56

Головна » 2011 » Квітень » 28 » У Нижньому Селищі відбудеться V-й Міжнародний дитячий фестиваль театрального мистецтва "Птах"



У Нижньому Селищі відбудеться V-й Міжнародний дитячий фестиваль театрального мистецтва "Птах"
14:29:12
 
 
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів V-го Міжнародного дитячого фестивалю театрального мистецтва «Птах», який проходитиме 6-8 травня у селі Нижнє Селище (Хустський район).

Як розповіла головний організатор фестивалю Тетяна Бєлоусова (голова ГО "Молоток"), у програмі фестивалю — виступи творчих колективів з України та сусідніх держав. Свою творчість представлятимуть дитячі театральні студії: "Чіга-Біга" с. Н. Селище, "Гора" м. І. Франківськ, експериментальний театр "Студія 22" м. Євпаторія, театр танцю "Леліо" м. Київ, літературно-музичний дует "Подорож" м. Чернігів та м. Рівне.

На гостей фестивалю чекатимуть майстер-класи з традиційних танців Закарпаття, Угорщини, Румунії -- під живий супровід музики гурту "Гудаки", а також вільного танцю від викладача Академії мистецтв при Печерській лаврі (Київ); майстер-класи з циркової майстерності (прибудуть майстри з німецького Гамбурга); майстерні з лозоплетіння, роботи з глиною, виготовлення ляльок-мотанок, прикрас з пластику та металу. Діти зможуть взяти участь у майстер-класі зі створення мультфільмів (у фестивалі візьме участь режисер, яка спеціально приїде із Москви).

Кожного фестивального дня відбуватимуться цікаві шоу (наприклад, повітряних кульок), розважальна програма з інтерактивними іграми, вогняним шоу, показом короткометражних фільмів та вечірками під відкритим небом з найкращими DJ-ми України.

"Зацікавити молодь та спонукати її до активності сьогодні не легко. Людей більше цікавлять матеріальні цінності, аніж духовні. Проте наш фестиваль за роки свого існування дається взнаки – діти самі пропонують власні ідеї щодо цікавих акцій, у дитячій театральній студії "Чіга-Біга" в Нижньому Селищі займаються близько 20 діток (з 2 до 7 класу), а її випускники створили власну арт-студію,-- зауважила Тетяна Бєлоусова. До слова, виставою вихованців Чіги-Біги "Аліса у задзеркаллі" відкриватимуть фестиваль, а завершать його виступами учасників місцевої арт-студії "Фігліш".

"Завдяки фестивалю ми маємо змогу зустрітися з колегами з інших театральних колективів та показати їм свою роботу", -- сказав організатор, учасник театральної студії "Чіга-Біга" В'ячеслав Кошан.

Встановити і прикрасити сцену, а також майданчики для майстер-класів організаторам фестивалю допоможуть волонтери, які прибудуть з Києва, Львова, Рівного, а також Франції та Німеччини.

Під час проведення фестивалю працюватиме акція "Діти-дітям" зі збору коштів для дітей, хворих на цукровий діабет у рамках програми благодійного фонду "Серце до серця". Працюватиме виставка-продаж виробів, виготовлених гуртківцями Хустського районного центру позашкільної роботи, -- розповів представник Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця" Микола Щадей.

Організатори фестивалю запрошують гостей приїхати до Нижнього Селища на кілька днів – у селі працюють "зелені садиби", які готові прийняти туристів. Із кількох сіл Хустського району для дітей, молоді та їхніх батьків буде організовано безкоштовний доїзд до Н. Селища (курсуватимуть 5 автобусів). Щодо Ужгорода, то звідси до Хустщини регулярно курсують маршрутні автобуси.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 432 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...