«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 21:01:30

Головна » 2010 » Вересень » 8 » У підриві храму в Запоріжжі запідозрили язичників



У підриві храму в Запоріжжі запідозрили язичників
08:47:00
 
У вибуху храму в Запоріжжі почали підозрювати місцевих язичників. Так, активіст запорізької конфесії "Рідна віра" Величар Бабич заявляє, що міліція провела обшук в його квартирі.

"У вівторок, 7 вересня, об 11:00 у моїй запорізькій квартирі міліція провела обшук. Моїм рідним представники правоохоронних органів заявили, що я підозрююся у вибуху Свято-Покровського храму", - заявив Бабич.
За його словами, сьогодні, як і в день вибуху в запорізькому храмі, він перебував у відрядженні в Одесі, і нібито не має жодного відношення до вибуху в церкві. "За словами моїх близьких, міліція обшукала лише кімнату, де я живу. Нічого протизаконного у мене не знайшли. Вилучили армійську димову шашку і страйкбольну піротехніку: я активно граю в страйкбол - військову гру, де петарди зазвичай використовуються замість гранат. Але якби слідство щось на мене мало, то я б вже був затриманий, адже зараз я живу за квартал від Одеського облуправління МВС", - заявив підозрюваний.
Він передбачає, що міліція звернула на нього увагу, оскільки він бере активну участь в акціях патріотичних сил. "Затриманих паламарів, обвинувачених у вибуху, я не знаю. А християнської церкви я б не руйнував. В крайньому випадку лише переосвятив. Тому, приїхавши в Запоріжжя, попрошу міліцію повернути вилучені речі", - сказав Бабич.
Крім того, верховний волхв запорізької організації "Російське православне коло" Світовіт Пашник в інтерв'ю журналістам сказав: "Запорізькі організації "рідновірів" не мають відношення до вибуху в християнському Свято-Покровському храмі".
Представники місцевих язичницьких організацій стурбовані тим, що винних у вибуху церкви міліція шукає серед них. "Рідновіри" передбачають, що "справа паламарів", швидше за все, не закрита і вимагає доопрацювання.
Запорізька міліція утримується від коментарів про хід розслідування. "У справі про вибух в Свято-Покровській церкви ведеться слідство", - заявляють в ГУ МВС у Запорізькій області.
Нагадаємо, 28 липня в запорізькому Свято-Покровському храмі пролунав вибух. Вибухнув пакет, який лежав біля дверей церкви. Постраждали 9 прихожан і служителів церкви, серед яких 80-річна черниця. За даними слідства, потужність вибуху в храмі була еквівалентна 300 грамам тротилу.
Відзначимо також, що6 вересня, на острові Хортиця в Запоріжжі невідомі осквернили скульптури язичницьких богів, встановлені на трьох святилищах заповідного острова.
За словами керівника українських язичників Запоріжжя, глави "Руського православного кола", волхва Світовіта Пашника, про цей факт вони вже поінформували ГУМВД регіону, СБУ в Запорізькій області і Запорізьку облдержадміністрацію.
За словами волхва, сплюндрування капищ могло бути спеціальним ритуалом, в якому вандали "копіювали" князя Володимира.
"Тут працювала організована група, і особливе коло підозрюваних тут дуже вузьке, і не знайти їх - це буде ганьба для наших органів влади, - заявив волхв. – Швидше всього, винен Московський патріархат".
 

 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 357 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...