«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:52:22

Головна » 2009 » Листопан » 13 » У прокуратури вкрали документи справи про зґвалтування в "Артеку"



У прокуратури вкрали документи справи про зґвалтування в "Артеку"
14:27:20
Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом зникнення документів, які Генпрокуратура запросила в контексті справи про зґвалтування в "Артеку".

ГПУ затребувала в кримських колег матеріали, що стосувалися фактів мужолозтва у відношенні дітей "Артеку", які вели правоохоронні органи Криму на початку 2000-х років, у зв'язку з нещодавньою "справою педофілів".
Як повідомили в Генпрокуратурі, у 2000 році кримська міліція порушила дві фактових справи за статтею 122-2 старого Кримінального кодексу – за мужолозтво у відношенні неповнолітніх (у нині чинному КК такої статті немає). Тоді слідство не дало результатів, у справі нікого не затримали, але її не закрили.
Коли з'явилася "справа педофілів", які нібито ґвалтували дітей і в "Артеку", у слідчо-оперативній групі вирішили підняти матеріали минулих років, у тому числі й ці.
Але для передачі їх до Києва скористалися не фельд'єгерським зв'язком (доставкою кореспонденції спеціальною озброєною службою), а послугами провідника потяга "Сімферополь-Київ". І коли представник Генпрокуратури з'явився за посилкою, провідник заявив, що уже віддав її людині, яка представилася співробітником ГПУ.
Прес-секретар прокуратури АРК Наталя Бояркіна підтвердила, що 6 листопада прокурор Криму Володимир Бойко порушив кримінальну справу за фактом зникнення документів його відомства. "Вони не мають жодного стосунку до справи педофілів у "Артеку", яка стала резонансною після заяв народних депутатів. Їх передавали з нашого архіву до Києва за запитом ГПУ", - пояснила вона.
"Зниклі справи уже відновлені, але службове розслідування триває, й інших обставин я повідомити не можу", - додала Бояркіна.
Між тим, пройшла чутка, що головний обвинувачуваний у "справі про педофілів" Дмитро Полюхович дав зізнавчі свідчення, вказавши, що в оргіях таки брав участь депутат БЮТ Віктор Уколов і ще один нардеп, який раніше не фігурував у справі.
Але начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко цю інформацію спростував.
"Ні в чому він (Полюхович) не зізнавався і нікого не називав. Він і свою провину геть-чисто заперечує, направляючи скаргу за скаргою", - сказав Бойченко.
Правозахисник Едуард Багіров повідомив же, що Полюховича перевели з СІЗО-13 у СІЗО СБУ (нова назва – відділ забезпечення досудового слідства).
Нагадаємо, скандал навколо справи педофілів розгорівся в Україні на початку жовтня. Тоді нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що в "Артеку" ґвалтували дітей, причому участь у цьому злочині брали високопосадовці.
Пізніше пролунала інформація, що до розбещення двох неповнолітніх причетні нардепи від БЮТ Віктор Уколов, Сергій Терьохін і Руслан Богдан. Втім, офіційного підтвердження ця інформація не отримала.
Зараз заарештовано головного підозрюваного у зґвалтуванні, прийомного батька дітей Дмитра Полюховича. У справі триває слідство.
 
 
Переглядів: 840 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...