«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 23:37:46

Головна » 2010 » Жовтень » 15 » У російських журналістів здали нерви - вони "призначили" нового мера Москви



У російських журналістів здали нерви - вони "призначили" нового мера Москви
11:48:57
 
У російських журналістів здають нерви в очікуванні обрання нового мера Москви. Рано вранці 15 жовтня державний телеканал "Росія 24" опублікував на інформаційній стрічці повідомлення про те, що президент Дмитро Мєдвєдєв вніс на розгляд Мосміськдуми кандидатуру Сергія Собяніна на посаду мера російської столиці.

Довгоочікувану новину підхопили провідні інформаційні агентства. Проте вже через 20 хвилин стало відомо - повідомлення виявилося "технічною помилкою".
З'ясувалося, що на сайті була опублікована зроблена заздалегідь заготовка, яку в ефір видав, мабуть, заспаний модератор.
"Текст заготовки був помилково вивішений на сайті інформаційного порталу в Інтернеті і потім процитовано в 7-годинному випуску новин радіостанції "Вести FM", - виправдалися на телеканалі.
Як запевнив топ-менеджер телеканалу Дмитро Мєдніков, це дійсно була помилка нічної редакційної зміни, а не політично інспірований витік інформації. За його словами, службове розслідування обставин публікації вже завершено, і винні журналісти понесуть покарання.
"На сайті було повідомлення. Коли з'явилися чотири кандидатури на посаду мера Москви минулої суботи, на сайті були заготовлені профайли і відповідні новини по кожній з кандидатур для оперативного висвітлення в певний момент", - пояснив Мєдніков.
Але в ніч на п'ятницю технологія публікації матеріалів була порушена. "На жаль, нічна бригада під час опублікування низки архівних матеріалів випадково зняла маску невидимості для зовнішнього середовища з цього нещасливого матеріалу, який став видний для зовнішнього середовища. Як тільки це помітили співробітники каналу "Росія 24", це, природно, зняли з сайту. Інформація потрапила туди технічно випадково", - констатував Мєдніков.
Виправдовуючись, він нагадав, що технічні помилки рідко, але трапляються на провідних телеканалах. "Аналогів у світі було досить багато. Були трагічні і комічні. CNN поховала Папу Римського, коли вони випадково опублікували некролог на цілком живого Папу. Це приблизно та ж сама історія. Текст є, він з'явився. Ми шкодуємо", - резюмував він.
Нагадаємо, імена чотирьох претендентів на посаду нового мера Москви "Єдина Росія" озвучила минулої суботи після тривалих консультацій з адміністрацією президента. Крім Собяніна до списку увійшли губернатор Нижегородської області Валерій Шанцев, перший віце-мер Москви Людмила Швецова і глава Міністерства транспорту і віце-прем'єр Ігор Левітін.
Сам Медведєв особисто зустрічався з кожним кандидатом і заявив, що всі четверо здатні очолити столицю.
Відповідно до закону, у глави Федерації залишилося ще чотири дні для того, щоб подати на розгляд московського парламенту кандидатуру одного з претендентів.
Як відомо, колишнього мера Москви Юрія Лужкова Дмитро Мєдвєдєв звільнив 28 вересня з формулюванням "у зв'язку з втратою довіри" 28 вересня.
 
tsn.ua
Категорія: Світ | Переглядів: 339 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...