«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 13:20:54

Головна » 2010 » Вересень » 20 » У США розроблена система, що розпізнає потенційних терористів за виразом обличчя



У США розроблена система, що розпізнає потенційних терористів за виразом обличчя
13:40:50
 
Вчені з Техаського університету в Далласі (США) оголосили про успіхи в розробці програмного забезпечення, яке здатне виявляти потенційних терористів по виразу обличчя. Мова йде про тонкі нюанси міміки, визначених для облич людей різних рас.

При цьому, як стверджує керівник дослідження, психолог Еліс ОТул, система не повинна бити на сполох даремно і зобов'язана відрізняти стомленого туриста від фанатика, який планує влаштувати теракт.
 
Алгоритми розпізнавання, які вже є в розпорядженні американських дослідників, іноді розбираються у зовнішності краще, ніж людина, навіть незважаючи на те, що в трактуванні різних типів осіб вони продовжують робити помилки.

Тому кращим методом для впровадження подібних систем в доступному для огляду майбутньому стане їхня спільна робота з людиною. В цьому випадку вірогідність безпомилкового вгадування небезпечних особистостей у натовпі може наблизитися до 100%.

Зі зрозумілих причин уряду США важливо виявляти людей, які могли б становити небезпеку - головним чином в аеропортах. Але в той же час американська влада не хоче провокувати дуже багато помилкових тривог і затримувати людей, які загрози не представляють.
Щоб зупиняти людину для додаткової перевірки, апаратура повинна проводити відбір на рівні професіонала з досвідченим оком. І саме до вирішення цього завдання близькі вчені.
За словами Еліс ОТул, їх софт для розпізнавання осіб розвивається саме в бік поліпшення експертної оцінки та трактування їх рис. Для розробки таких алгоритмів ОТул та її команда використовували детальні порівняння мільйонів осіб з бази даних.

При цьому для аналізу особи людина не обов'язково повинна встати перед камерою нерухомо в анфас: система заточена на те, щоб аналізувати особу на ходу, в різних ракурсах і навіть при недостатньому освітленні.

На сьогодні техаські дослідники говорять про "західний алгоритм", складений з алгоритмів, які аналізували зовнішність жителів західних країн, і про східно-азіатський алгоритм, в основу якого покладено алгоритми п'яти країн Східної Азії. Відповідно, західний алгоритм краще розпізнає білі особи, ніж Східноазіатський, і навпаки.

Учені, проте, визнають, що проблемою систем розпізнавання осіб є досягнення їх "всеїдності". Розробники, які зможуть створити універсальне програмне забезпечення для розпізнавання підозрілої зовнішності, ймовірно, і виграють у кінцевому рахунку.
 
Категорія: Світ | Переглядів: 333 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...