Винороби з усієї області з'їхалися у неділю в Ужгород, де у винних підвалах старовинної будівлі на вулиці Ракоці, відомої під історичною назвою "Богольвар" (Совине гніздо), або Амбар і Винний льох, пройшло свято гарячого вина "Ужгородський глінтвейн – 2012".
"Що потрібно для того, щоб приготувати правильний, смачний глінтвейн? Перш за все, добрий настрій, - розповів винороб з Мукачевого Михайло Вурста. - А ще кориця, гвоздика, тертий мускатний горіх, порізаний лимон, ну і, звичайно, не забути про головне - пару пляшок доброго червоного або білого вина, яке потрібно підігріти не менш як до 40 градусів. Такий напій не тільки зігріє душу, а й порадує вас і ваших друзів".
Тут можна було продегустувати і горілку, виготовлену з винограду, вишень, чорниці, шипшини, слив, а також закарпатські вина. Для прикладу, винороб Іван Данч із села Кідьош Берегівського району привіз на свято понад 200 літрів вина.
"Особливою популярністю користувалися купажовані вина - "Королівська леанка", "Голубок", "Ізабела", "Шилер", - зазначив він. - Цінують ці сорти вин туристи з Росії, Білорусі. На згадку про наше свято купують по декілька пляшок".
Подбали організатори і про цікаву культурну програму. Під час дегустації глінтвейну та вин мешканці міста та гості мали змогу подивитися театралізовані виступи фольклорних колективів, колядників та різдвяних вертепів, адже в межах "Ужгородського глінтвейну" пройшло фольклорне свято "Різдво в Ужгороді".
Джерело: karpatnews.in.ua