«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 03:39:46

Головна » 2011 » Березень » 24 » У Закарпатському обласному художньому музеї відкрилася виставка Наталії Сіми та Олександра Мондича



У Закарпатському обласному художньому музеї відкрилася виставка Наталії Сіми та Олександра Мондича
17:04:53

 
Днями в Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая відкрилася виставка живописних робіт Наталії Сіми та Олександра Мондича.

Експозицію складають твори, що побачили світ як результат поїздки у Гімалаї, що відбулася минулого року. Подорож виявилася незабутньою, надзвичайно багатою на свіжі, незвідані ще враження, почуття, думки. Пані Сіма відзначила, що поїздка спонукала її до переосмислення свого життя, перегляду життєвих цінностей, допомогла визначитися у багатьох проблемних питаннях, багато що зрозуміти. Ознайомившись з духовною атмосферою Сходу, його матеріальною культурою, побачивши з середини життя непальців, вона зрозуміла й усвідомила свою роль Людини і творця тут на карпатській землі. Художниця вийшла на новий, вищий рівень духовного життя, скоривши гімалайські вершини, здобувши над собою чергову перемогу.

Мова образотворення Наталії Сіми стала більш лаконічною, точною і вишукано-граціозною. Загалом вона не змінилася. Нові думки, почуття митець трансформує в образи через експресію лінії, форми та кольору. Величні гімалайські краєвиди, портрети-образи горян вражають оригінальністю авторського потрактування, колористичною дзвінкістю і ясністю мови. Вона вміє створити бажаний образ, настрій шляхом певного спрощення форми, акцентуючи увагу глядача на характерних співвідношеннях кольору і тону. Кожен її твір має свою тему й оригінальне вирішення. А це – характерна композиція, кольорова гама, техніка та технологія живопису.
 
Саме тому кожна її робота цікава і самобутня. Серед знакових творів виставки полотна "Тібетська дівчинка", "Йде", "Через пустелю", "Дитя піднебесся", що формують уявлення про митця, її творчість.

Роботи Олександра Мондича вирізняються експресією самовираження, вмінням зосередити свою увагу на головному суттєвому, створюючи характерний образ Землі. Справляють сильне враження такі його роботи, як "Тібетський пейзаж", "Вечір у Гімалаях", "Перлина Тібету".


Джерело: http://zakarpattya.net.ua

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 414 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...