«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 21:38:32

Головна » 2009 » Жовтень » 30 » У Закарпатті вводять карантин



У Закарпатті вводять карантин
13:53:32
В області досягнуто епідеміологічного порогу
 
 У п’ятницю зранку голова ОДА Олег Гаваші зібрав термінову нараду щодо ситуації з розповсюдженням грипу та ГРВІ на території області, в якій взяли участь головний епідеміолог області, керівники управлінь охорони здоров’я, освіти і науки та головного фінансового управління, інші. Відтак відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації. Комісія вирішила ввести в дію «Комплексний план профілактичних, протиепідемічних заходів з грипу та ГРВІ та заходів запобігання з можливого ускладнення епізоотичної ситуації з пташиного грипу та грипу типу А (H1N1) на епідемічний сезон 2009-2010 років».

 

Таким чином в області вводиться комплекс заходів на період епідемії з обов’язковим запровадженням обмежувальних заходів у навчально-виховних закладах для дітей та підлітків та вищих освітніх закладів I-IV рівнів акредитації, відповідного протиепідемічного режиму в місцях масового перебування людей: закладах культури, освіти, соціального захисту, торгівлі, громадського харчування, аптечній мережі, на підприємствах, в установах, організаціях, закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності. 

 

Протягом останньої доби ситуація із захворюванням на гострі респіраторні інфекції кардинально змінилась: згідно з моніторингом управління охорони здоров’я ОДА, станом на ранок п’ятниці 30 жовтня,  рівень захворюваності на ГРВІ сягнув показника 104,7 на сто тисяч населення. Це говорить про досягнення епідеміологічного порогу. Таким чином, в області фіксується стан епідемії з ГРВІ та грипу.

 

Із загальної кількості захворілих – 1302 чоловік – понад 60 відсотків – це діти дошкільного і шкільного віку. За один день четверга госпіталізовано 64 хворих з ознаками ГРВІ.

 

На даний час заклади системи охорони здоров’я області забезпечені необхідними медичними засобами для надання допомоги стаціонарним хворим. При потребі будуть використовуватись кошти резервного фонду обласного бюджету для закупівлі медпрепаратів та медичних засобів.

 

Ситуація в області є контрольованою і заходи, що зараз вживаються, є, швидше, упереджуючими. Тим не менше лікарі радять при найменших проявах гострого респіраторного захворювання звертатися в медичні заклади, повідомили zakarpatpost.net в Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 569 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...