«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:51:10

Головна » 2009 » Листопан » 26 » УЄФА: український клуб причетний до договірних матчів



УЄФА: український клуб причетний до договірних матчів
10:51:00
25 листопада в штаб-квартирі УЄФА відбулася зустріч європейського футбольного союзу з дев'ятьма футбольними асоціаціями, внутрішні матчі яких увійшли в матеріали розслідування німецької влади.

Ґрунтуючись на результатах зустрічі та інформації про те, що в розслідуванні згадуються і єврокубкові поєдинки, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно виступив з такою заявою:
 
"З початкового списку, який налічує приблизно 40 єврокубкових матчів, які були визнані підозрілими з точки зору результату, УЄФА сьогодні більш детально розслідує сім ігор континентальних клубних турнірів. Розслідування ведеться відносно п'яти клубів:" Тирана "(Албанія)," Дінабург "(Латвія ), "Влазнія" (Албанія), "Інтерблок" (Словенія) і
"Гонвед" (Угорщина).
 
Список матчів наведено нижче:
• Ліга чемпіонів, другий відбірковий раунд (21/7/2009): "Стабек" - "Тірана"
• Ліга Європи, другий відбірковий раунд (16/7/2009): "Бней-Ієгуда" - "Дінабург"
• Ліга Європи, другий відбірковий раунд (23/7/2009): "Дінабург" - "Бней-Ієгуда"
• Ліга Європи, другий відбірковий раунд (23/7/2009): "Влазнія" - "Рапід" Відень
• Ліга Європи, другий відбірковий раунд (16/7/2009): "Рапід" Відень - "Влазнія"
• Ліга Європи, третій відбірковий раунд (6/8/2009): "Інтерблок" - "Металург" Донецьк
• Ліга Європи, третій відбірковий раунд (30/7/2009): "Фенербахче" - "Гонвед"
"Безвідносно до зазначених вище матчів УЄФА також відкриває власне розслідування за підозрою в участі трьох рефері і ще однієї приватної особи, пов'язаної з УЄФА, в організації договірних матчів. Всупереч інформації, що з'явилася в ЗМІ, під підозрою і розслідуванням не знаходяться співробітники адміністрації УЄФА. Очевидно , що ми не можемо давати більш докладні коментарі або робити припущення, пов'язані з іменами підозрюваних, поки розслідування не буде завершено".
"УЄФА хоче підкреслити, що тісно співпрацює у цій справі з поліцією і владою Німеччини. Отримавши від німецької поліції прохання надати інформацію з низки матчів, УЄФА зміг задовольнити її завдяки власній Системі виявлення шахрайства при грі на тоталізаторі (СВМ). У рамках СВМ з липня 2009 йде відстеження підозрілих матчів в турнірах під егідою УЄФА, а також у двох вищих дивізіонах всіх європейських чемпіонатів".
"УЄФА разом з відповідними національними асоціаціями як можна швидше ініціює кримінальні розслідування відносно клубів, офіційних осіб та / або футболістів. Ми повністю довіряємо нашим національним асоціаціям у справах, що стосуються їх внутрішніх змагань. УЄФА буде і надалі надавати асоціаціям всебічну підтримку і допомогу".
"Спочатку люди були шоковані розмахом справи, - додав Інфантіно. - Я б сказав, що після закінчення засідання спостерігалося більше спокою завдяки тому факту, що ми діємо разом".
"Треба визнати, звичайно, що у нас - керуючого спортивного органу - засоби впливу дуже обмежені. Ми говоримо про організовану злочинність, про кримінальне розслідування, а тут наші інструменти впливу безсилі. Ми залежимо від роботи, яку проводять офіційні влади, як то влада Бохума . Наприкінці зустрічі було відчуття, що ми - одна команда, ми єдині, спільно викорінюємо цю ракову пухлину і позбавимо футбол від неї".
"Ми спостерігали за ситуацією як мінімум з 2005 року і завдяки рішенню Виконавчого комітету УЄФА боротися з шахрайством у футболі, прийнятому за пропозицією президента УЄФА, встигли багато чого зробити і не виявитися непідготовленими. Ми будемо боротися з цією проблемою найкращим чином".
"Ми вітаємо всіх футболістів та суддів, хто знає щось і готовий винести це на світ через звернення до УЄФА, національним асоціаціям, лігам, владі", - підсумував Інфантіно.
Після закінчення тригодинної зустрічі в штаб-квартирі УЄФА, проведеної з метою обміну інформацією у справі про організацію договірних матчів і шахрайстві при грі на тотолізаторі,
УЄФА і дев'ять асоціацій, згаданих в "Бохумській справі", виступили з такою заявою:
1. УЄФА та національні асоціації зіткнулися з випадком організованого злочину, який виходить за рамки слідчих можливостей спортивної юрисдикції. Сторони дякують влади за рішучі дії, прийняті у тому числі в інтересах спорту.
2. УЄФА та національні асоціації будуть тримати зв'язок з компетентними органами кожної з держав для отримання доступу до актуальної інформації, що відноситься до клубів і окремим особам, які підпадають під їх юрисдикцію.
3. Від імені дев'яти присутніх національних асоціацій УЄФА офіційно запросить у прокуратури Бохума повний доступ до досьє у даній справі. За процедурою, це може зайняти кілька тижнів.
4. До тих пір, поки не буде отриманий доступ до досьє, всі публікації в пресі, що стосуються "Бохумської справи" про організацію договірних матчів, є чистою спекуляцією, не засновано на встановлених фактах. На даній стадії розслідування на підставі цих спекуляцій не будуть даватися коментарі щодо окремих осіб і клубів.
5. УЄФА і дев'ять національних асоціацій вітають футболістів та суддів, які бажають дати свідчення відповідним національним федераціям або УЄФА з інцидентів, які можуть мати відношення до будь-яких проявів організації договірних матчів або шахрайства.
6. УЄФА та національні асоціації не стануть утримуватися від прийняття максимально жорстких заходів у рамках своїх повноважень. При першій необхідності УЄФА надасть національним асоціаціям сприяння і допоможе в координації діловодства.
7. УЄФА і дев'ять національних асоціацій рішуче налаштовані викоренити протиправні дії, які загрожують футболу. Сторони не мають наміру розрізняти відповідальність за ці дії між футболістами, офіційними особами та іншими персонами.
 
 
Категорія: Спорт | Переглядів: 480 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...