«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 11:01:08

Головна » 2011 » Квітень » 8 » Угорцям запропонують співфінансувати українські противопаводкові споруди



Угорцям запропонують співфінансувати українські противопаводкові споруди
15:34:46
 

У п’ятницю, 1 квітня, на Закарпатті пройшла виїзна нарада міжвідомчої робочої групи представників центральних органів виконавчої влади.

Через те, що на Закарпатті не дають розливатися воді і затоплювати села, тепер при паводках страждають угорці – вода, яку не пускають закарпатські дамби, йде на їхню сторону. У ході наради міністр МНС Віктор Балога запропонував вирішення цієї проблеми.

Угорцям запропонують співфінансувати спорудження польдерів та акумулюючих ємностей на українській стороні, тоді менше води надходитиме до них. Віктор Іванович попросив підготувати розрахунки, скільки води можна таким чином затримати, щоб вона не шкодила угорським населеним пунктам.

Зараз на Закарпатті функціонує автоматизована інформаційно-вимірювальна система контролю за рівнем річок і прогнозування паводків АІВС – «Тиса». Працюють 44 автоматизовані пости по всій області, вони радіозв’язком та через супутник передають усю інформацію в Ужгород. Розроблено градацію ступенів небезпеки, вся інформація в онлайн-режимі доступна угорській стороні. Навіть є веб-камера, яка візуально весь час дає «картинку» Ужа біля транспортного мосту (пл. Б.Хмельницького).

Заплановано за рахунок грантів запровадити в роботу мережі стандарти ISO- 9001, модернізувати 7 станцій, автоматизувати одну з насосних станцій. Торік зроблено цифрову модель місцевості Тячівського-Рахівського районів, яка дає можливість проектувати коли і де вода може підмити інфраструктурні об’єкти – дороги, мости, залізничну колію, житлові масиви тощо.

- Малая гидроэнергетика должна лечь в основной планировочный документ территории Закарпатской области. Сейчас мы хотим получить прогнозируемый размещения объектов от Института "Гипроград", - отметил главный архитектор Закарпатья Андрей Жига.

Представители Института положительно оценили начинания и рекомендовали для дальнейшей реализации объекта предоставить "Гипроград" ориентировочные точки размещения объектов на данном этапе и определить Проект как пилотный, сообщили в пресс-центре Закарпатской ОГА.
 
 
Джерело: http://zakraina.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 401 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...