«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 03:33:57

Головна » 2009 » Жовтень » 7 » Україна і Росія домовились поділити Азовське море



Україна і Росія домовились поділити Азовське море
14:19:05
Глави зовнішньополітичних відомств України і Росії Володимир Хандогій і Сергій Лавров виступають за активізацію врегулювання питань кордонів двох держав.

 

Свою позицію міністри висловили на брифінгу у Харкові, відповідаючи на запитання журналістів щодо того, які ризики несе затягування процесу делімітації та демаркації міждержавного кордону для України і для Росії.

"Ми накреслили важливі, на наш погляд, кроки, які можуть реально змінити ситуацію у питанні Азовського, Чорноморського і Керченського врегулювання", - сказав т.в.о. міністра закордонних справ України Хандогій.

Такими кроками він назвав, зокрема, "зустріч співголів підкомісій, зустріч самої комісії". "У нас існують певні ідеї, - повідомив Хандогій. - Ми обмінялися думками по суті питань, які досі не дають нам можливості завершити процес делімітації та демаркації і підписати, врешті-решт, договір з усього комплексу проблематики прикордонної".

При цьому він наголосив, що у сторін "існує таке відчуття певного оптимізму, що ми зможемо просунутися у цьому напрямку".

У свою чергу міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що "ми зацікавлені в тому, щоб весь комплекс оформлення російсько-українського кордону був розв’язаний". Він нагадав, що "2003 року були підписані відповідні договори, які передбачають такий комплексний підхід, включаючи врегулювання в Азово-Керченській акваторії".

За словами Лаврова, "головне - слідувати духу і букві тих домовленостей, що врегулювання має спиратися на необхідність забезпечити повну свободу судноплавства для суден обох країн і спільне взаємовигідне користування в економічному, природно-господарському плані в цій акваторії. Ми домовилися активізувати роботу делегацій, які цією проблематикою опікуються, і глави делегацій проведуть спеціальну зустріч, щоб з’ясувати, як просувати ці питання в тому дусі, про який я сказав".

При цьому обидва міністри заявили, що вони задоволені результатами переговорів 6 жовтня.

"Ми домовилися щодо проведення найближчим часом широкомасштабних політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ, про зустріч співголів комісії з питань щодо проблематики Азовського і Чорного морів і Керченської протоки. Ми також уточнили низку питань, пов’язаних з майбутнім засіданням міністрів закордонних справ і глав держав СНД, і обговорили питання, що стосуються графіка наших зустрічей. Тобто, намітили досить активний порядок денний на майбутній період", - сказав Хандогій.

При цьому Лавров відзначив сприятливу атмосферу, в якій проходили переговори, назвавши їх відвертими, змістовними і результативними.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 451 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...