«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 09:29:38

Головна » 2010 » Липень » 23 » Україна не визнає Косово, незважаючи на рішення суду ООН



Україна не визнає Косово, незважаючи на рішення суду ООН
11:47:54
Україна не буде змінювати позицію щодо Косова у зв'язку з рішенням Міжнародного суду ООН, який визнав відділення краю від Сербії законним.

Колишній заступник міністра закордонних справ, а нині заступник гендиректора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий припускає, що рішення суду, навіть незважаючи на те що воно консультативне, призведе до того, що незалежність Косова визнає більше країн. Однак у їхньому списку України не буде, пише видання "Коммерсант-Україна".
.
"Позиція України формувалася виходячи з національних інтересів, одним з яких є цілісність держав на європейському континенті. Навколо надто багато сепаратистських проблем і гарячих точок, тому Україна, я думаю, вибрала правильну позицію - не визнавати Косово - і навряд чи її змінить", - заявив Чалий.

Крім того, ніхто з опитаних експертів не ризикнув стверджувати, що рішення Гаазького суду може стати каталізатором для активізації сепаратистських настроїв, зокрема в Криму.

"Осетія, Албанія, Придністров'я - це вже існуючі проблеми, а в Криму я поки що такої проблеми не спостерігаю", - підкреслив глава підкомітету Верховної ради з питань співробітництва з країнами СНД Олексій Логвиненко.

"Принципова відмінність Косова було в тому, що албанське населення заявляло про геноцид, і спільне проживання там було вже неможливе, - заявив лідер меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв. За його словами, в Криму нічого схожого на це немає.

"Таке право (вимагати незалежність - ред.) є у корінного народу, але корінний народ це питання не ставить і не збирається ставити", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, 22 липня Міжнародний суд ООН в Гаазі виніс рішення з приводу відділення Косово від Сербії в 2008 році. Голова Хісасі Овада заявив, що суд прийшов до висновку, що міжнародне право не містить будь-якої відомої заборони на проголошення незалежності.

Це рішення є консультативним і не має обов'язкової сили. Тим не менше, очікується, що воно буде сприяти тому, що Косово визнають більше країн.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 360 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
В Европе хотят качать электроэнергию из космоса
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...