«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:33:44

Головна » 2009 » Листопан » 13 » Українці помирають від нової суміші свинячого та звичайного грипу



Українці помирають від нової суміші свинячого та звичайного грипу
13:23:04
На Буковині усі люди, померлі під час епідемії грипу (22 особи віком від 20 до 40 років) загинули не від двосторонньої пневмонії, як вважалося раніше, а в результаті вірусного дистрес-синдрому, тобто тотального ураження легень.

Про це повідомив начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, доктор наук, професор Віктор Бачинський. За його словами, ця хвороба спочатку викликає серцево-легеневу недостатність, а потім розвивається кардіогенний шок, який викликає зупинку серця і смерть.
"Під час двосторонньої пневмонії відстежується певна морфологічна картина. Щодо даних смертей, то тут такої морфологічної картини немає. Вірус, який спричиняє смерть, дуже агресивний, він навіть не вражає трахею, а відразу потрапляє в легені і викликає сильний їх набряк та суцільні крововиливи. Спричиняють такий стан змішані типи парагрипу та грипу А/Н1N1. Це дуже токсичний штам, який досі не піддавався виробленій Мінохорони здоров’я методі лікування", – наголосив лікар.
Він переконаний, що в Україні потрібно терміново міняти стандарти лікування, адже ті, які застосовувались досі, результатів не дали – в реанімації не вдалось врятувати всіх людей, уражених цим вірусом. Не виправдались у цій ситуації і апарати штучної вентиляції легень – смертність наставала у 100% людей.
Зважаючи на це, група професорів Чернівецького медуніверситету звернулась до Міністерства охорони здоров’я та РНБО з вимогою переглянути стандарти лікування хворих на Буковині. Вчені-морфологи відправили до Києва протоколи, результати досліджень та взяті у важко хворих і померлих від вірусу осіб аналізи.
Бачинський, який входить до групи ініціаторів звернення, наголошує, що вірус є надзвичайно токсичним, він здатен проникати не лише через органи дихання, але й через очну оболонку. Тому чернівецькі вчені рекомендують в жодному випадку не відмовлятись від масок і на період епідемії навіть носити захисні окуляри.
Важливою умовою для недопущення погіршення ситуації є також дотримання карантинного режиму.
Нагадаємо, за офіційними даними кількість жертв епідемії грипу в Україні склала 239 людей. Хворі 1 мільйон 253 тисячі 558 осіб, понад 65 тисяч людей госпіталізовано.
Свинячий грип A/H1N1 зафіксовано у 85 людей, 16 заражених цим вірусом померли. Разом із тим, медики вважають, що на цей грип насправді можуть бути хворі набагато більше людей.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 341 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...