«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 02:24:24

Головна » 2011 » Квітень » 28 » Українські офіцери закликали Генпрокуратуру порушити справу проти майора Мельниченка



Українські офіцери закликали Генпрокуратуру порушити справу проти майора Мельниченка
14:16:14
 

Другий з'їзд офіцерів України постановив доручити голові ВО Вітчизна генералу-лейтенанту Вілену Мартиросяну звернутися до Генерального прокурора України з вимогою порушити кримінальну справу проти екс-майора Миколи Мельниченка за зраду батьківщини, а також до Президента Януковича з проханням взяти під особливий контроль виконання вимог Конституції , кримінального та цивільного законодавства України.
Про це йдеться в прес-релізі ВО Вітчизна.

У зв'язку з цим генерал-лейтенант Вілен Мартиросян заявив: "Мельниченко - зрадник, а не герой. Це людина, що порушила клятву офіцера, він повинен понести за це покарання. І коли його приведуть до відповіді, прізвища ляльководів, які за ним стоять, я впевнений , будуть названі".
"Плівки Мельниченка" були залучені як докази у справі про зникнення Георгія Гонгадзе, незважаючи на численні сумніви в їх автентичності, говориться в прес-релізі.

При цьому учасники офіцерського з'їзду впевнені, що ці записи не тільки проводилися незаконно, але й стали результатом державної зради і порушенням військової присяги.

"Якби була можливість офіцерського суду, цю людину (Мельниченка, - прим.) потрібно було б позбавити офіцерського звання. Не може звичайний майор їздити по закордонах і ганьбити свою батьківщину. Необхідно берегти свою офіцерську честь і гідність", - зазначив екс-глава СБУ Ігор Смешко.
Коментуючи рішення з'їзду, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський заявив: "Ми повинні направити звернення, якщо хочете - вимогу, щоб відновили кримінальну справу проти людини, що порушила присягу. Людина, яка вивезла закордон записи з кабінету Президента, які є державною таємницею, таким чином, завдала збитків Україні, її національній безпеці, зрадила Батьківщину. Така людина повинна бути покарана".
Раніше про необхідність порушити кримінальну справу щодо екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка заявляв лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Як відомо, плівки Мельниченка визнані речовим доказом у справі за обвинуваченням другого президента України Леоніда Кучми в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства в 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.) . Справу наразі розслідує Генпрокуратура України.

11 квітня Леонід Кучма заявив, що Генеральна прокуратура не надала поки експертизу плівок Миколи Мельниченка, яка б свідчила про їх нібито автентичність. У той же час американський адвокат Кучми Алан Дершовіц заявив, що хоче знати, який метод використовувався для встановлення нібито автентичності плівок Мельниченка. Він вважає, що ці плівки сфальсифікували, і таким чином підставили Леоніда Кучму.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 406 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...