«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:25:22

Головна » 2009 » Грудень » 7 » Україну приймуть до Євросоюзу лише з Молдовою



Україну приймуть до Євросоюзу лише з Молдовою
12:59:05
Заявка України на вступ до Євросоюзу може бути розглянута тільки разом із заявкою Молдови.

Такий неофіційний сигнал був даний Україні під час XIII саміту Україна-ЄС.
Представники Єврокомісії повідомили українським дипломатам, що їм слід заздалегідь готуватися до ймовірних переговорів про повноправне членство.
"За неофіційною традиції Євросоюзу розширення завжди відбувається групами. І щоб у далекому майбутньому ви стали членом ЄС, вам потрібно знайти партнера в свою групу. Україна погодилася з цим аргументом і повідомила, що в якості такого партнера вибрала Молдову", - повідомляють джерела в Брюсселі .
Крім того, неофіційно цю інформацію підтвердили і в МЗС України.
"Формально ми самі вибрали Молдову в якості партнера. Але де-факто у нас не було можливості відмовитися", - зазначив інформоване джерело в українському зовнішньополітичному відомстві.
У той же час, як повідомляють джерела, Брюссель і Київ домовилися не обговорювати ці питання офіційно, а обмежитися експертними рівнем.
"Ми усвідомлюємо, що до офіційного розгляду питання нашого членства можна буде перейти не скоро. І при обговоренні" молдавського питання "наші колеги підкреслили це".
Синхронізація євроінтеграційного процесу несе низку ризиків для Києва. Головний з них пов'язаний з існуванням невизнаної Придністровської Молдавської республіки.
"Зараз мало підстав сподіватися, що проблема Придністров'я буде вирішена в короткостроковій перспективі. А консервація цього конфлікту, очевидно, буде використана в Європі як аргумент проти європейської та євроатлантичної інтеграції", - вважає директор Європейського інституту політичних досліджень Молдови Віорел Чіботару.
Втім, у найближчі роки ситуація може змінитися. Європейські чиновники, наприклад Беніта Ферреро-Вальднер, вважають, що після зміни влади в Молдові, де комуністи втратили монопольне право на формування зовнішньої політики, у цієї країни з'явилися непогані перспективи для розвитку взаємин з ЄС.
"Молдова - маленька країна, у неї інша економіка, їх законодавство більш адаптоване до acquis communautaire. Переговори з Кишиневом будуть набагато простіше, ніж з Києвом, і я не здивуюся, якщо ми підпишемо Угоду про асоціацію з Молдовою раніше, ніж з Україною", - відзначило джерело з Єврокомісії.
Нагадаємо, 4 грудня в Києві відбувся саміт Україна-Євросоюз. У ході саміту президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу оголосив про можливість підписання Угоди про асоціацію в 2010 році, але дорікнув українську владу в непроведенні реформ.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 440 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...