«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 08:52:46

Головна » 2009 » Жовтень » 3 » УПЦ МП та УПЦ КП вирішили примиритися



УПЦ МП та УПЦ КП вирішили примиритися
16:21:47
Робочі групи Української православної церкви Київського і Московського патріархатів домовилися про продовження діалогу про відновлення єдності українського православ’я.

 

Таке рішення ухвалене за підсумками першої зустрічі робочих груп церков, яка відбулася 2 жовтня у Києво-Печерській лаврі.

"Ми задоволені зустріччю, яка відбулася сьогодні, і сподіваємося, що майбутній діалог сприятиме загоєнню церковного розколу в Україні. Усвідомлюючи важливість цього процесу, проситимемо у Господа сил, мудрості і терпіння", - зазначив в офіційній заяві голова робочої групи УПЦ з підготовки діалогу з представниками УПЦ КП архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан.

Водночас, він повідомив, що під час сьогоднішньої зустрічі відбувся обмін думками з приводу того, на яких принципах повинен будуватися діалог.

"Дискусія, яка відбулася, відображена в складеному протоколі, який наша робоча група представить на розгляд Священного Синоду. Окремо слід зазначити, що проведена зустріч не означає початку офіційного діалогу з УПЦ КП, а є лише першим кроком на шляху його підготовки", - йдеться в заяві.

Як наголошується в документі, "метою майбутнього діалогу з представниками УПЦ КП є подолання трагічного церковного розділення, яке існує в Україні".

"Ми повинні подолати конфронтацію, яка, на жаль, завжди засмучувала наші взаємини з УПЦ КП. Собор єпископів Української православної церкви 21 грудня 2007 року закликав парафіян "з християнською любов’ю і без ворожості відноситися до наших братів і сестер, які, віримо, тимчасово перебувають поза рятівним захистом Церкви", - підкреслюється в заяві.

У свою чергу, голова робочої групи від УПЦ КП митрополит Переяслав-Хмельницький Димитрій в своїй офіційній заяві назвав першу зустріч конструктивною, такою, що "дає підстави чекати і доброго завершення нашої роботи".

При цьому він підкреслив, що перша зустріч - ще не сам діалог, але в УПЦ КП сподіваються, що "спільними зусиллями ми зможемо його підготувати і розпочати вже у недалекому майбутньому".

Нарешті, головним завданням, яке ставить перед собою УПЦ КП в діалозі з УПЦ, митрополит Димитрій назвав подолання ворожнечі між тими, хто сповідає одну православну віру, але належить до різних патріархатів.

На думку робочої групи УПЦ КП, на подальших зустрічах потрібно прагнути знайти відповіді на ті запитання, з яких можна швидше прийти до єдиної думки.

Нагадаємо, 9 вересня Священний Синод УПЦ під головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира у Свято-Успенській Почаївській Лаврі ухвалив рішення створити робочу групу, на яку була покладена відповідальність за підготовку до діалогу з представниками УПЦ КП.
 
 
Категорія: Культура | Переглядів: 451 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Названо п'ятнадцять типів дуже небезпечних жінок
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...