«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 07:54:45

Головна » 2010 » Липень » 22 » УПЦ МП запропонувала Януковичу ліквідувати Київський патріархат



УПЦ МП запропонувала Януковичу ліквідувати Київський патріархат
15:27:33
Влада України може за місяць вирішити проблему розколу, ліквідувавши реєстрацію Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).

Таку пропозицію, адресовану президенту Віктору Януковичу та іншим представникам української валди, висловив прес-аташе Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) отець Сергій (Лебедєв).

"Для того щоб ці питання - про власність, юридичні особи - вирішити, нічого особливо складного не треба. Подивіться, як швидко покінчили з розколом в Болгарії: уряд прийняв рішення, і буквально протягом тижня воно було втілено в життя. Розкол зник моментально, тому що це було штучне утворення. Так що якщо буде політична воля, якщо політична мудрість буде проявлена керівництвом країни, то розкол зникне як дим. Може бути, не за тиждень як в Болгарії, але протягом місяця про нього забудуть як такий", - сказав він.

"У нас в Одеській єпархії немає такого поняття як розкол. Колись, ще в 92-му році тільки один храм вдалося забрати філаретівці. Ну і ще один переобладнаний з колишньої будівлі школи. Місцеві жителі туди не ходять, в основному, приїжджі з Західної України. У храмах цих служать збіглі батюшки, які у нас завинили в чомусь - випивали або наліво ходили. Таких там із задоволенням приймають. А так конфліктів у нас особливих немає, ну за рідкісними винятками. Приміром, коли відкривали пам'ятник Катерині Другій, приїжджали заслані козачки з Рівного, але отримали відсіч, і я сподіваюся, громадськість нас завжди підтримає і надалі ", - підкреслив отець Сергій.

"Ні в одному місті України, і навіть у Києві, в Києво-Печерській лаврі немає резиденції патріарха, а в Одесі вона є. Правда, до сьогоднішнього дня вона багато років мала вигляд музейний, але тепер можна сказати, що форма наповнена змістом, адже святійший буде в ній жити, і не один день. І я сподіваюся, що патріарх тепер буде частіше до нас приїжджати, дасть Бог, відновиться тут і традиція проведення патріарших синодів, прийомів іноземних делегацій ", - вважає священик.

"Одеса - місто патріархів. До своїх предстоятелів одесити завжди ставилися з любов'ю. Зверніть увагу - ніяких провокацій, жодних акцій протесту немає і, я сподіваюся, не буде. Патріарх може тут відпочити як у себе вдома. Адже хоча кажуть - "приїхав високий гість", але раз є резиденція, значить, він додому, а не в гості приїхав!" - резюмував отець Сергій.

Українська православна церква Київського патріархату виникла в 1992 році в результаті об'єднання частини представників Української православної церкви Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви.

Прихильники УПЦ КП вважають її спадкоємицею Київської митрополії, що перебувала в юрисдикції Константинопольської церкви.

За даними державного комітету України у справах національностей та релігій, на початок 2010 року в Україні УПЦ КП мала 4281 прихід, парафії об'єднані в 32 єпархії, кількість парафіян приблизно оцінюється в 14 млн людей (в УПЦ Московського патріархату - 9,5 млн).

Нагадаємо, 20 липня в Україну з дев'ятиденний візитом прибув Патріарх Кирило. За цей час глава РПЦ відвідає Одесу, Дніпропетровськ і Київ.
Очікується, що кульмінацією візиту стане участь Кирила в урочистостях у Києві з нагоди річниці Хрещення Русі 28 липня. Також він проведе офіційну зустріч із президентом Віктором Януковичем.

Патріарх Московський Кирило не буде примирятися з неканонічним, на його думку, Київським патріархатом. Про це заявив представник Української православної церкви Московського патріархату ігумен Лонгін.

"Що стосується питання примирення Української православної церкви Московського патріархату та Київського патріархату, то як раз слово" примирення "тут не зовсім підходить", - зазначив ігумен Лонгін, якого цитує прес-служба УПЦ.

"Примирити кого з ким? Існує 15 помісних православних церков, жодна з них не визнала розкольницьку церкву пана Михайла Антоновича Денисенка (Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет). Момент примирення можливий тільки тоді, коли ця людина звернеться в лоно Матері-Церкви, з усвідомленням своїх помилок і публічно покається ", - відзначив він.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 325 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Гриценко заявив, що Україна перебуватиме на врученні Нобелівської премії миру
Комплекс робіт на Солотвинському солеруднику буде здійснений впродовж 1 - 2 років
Україна вшановуватиме пам’ять жертв голодоморів чотири дні
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Боярская вернулась к женатому и потеряла бабушку
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...