«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 14:23:28

Головна » 2010 » Жовтень » 11 » Уряд спрогнозував курс гривні на три роки



Уряд спрогнозував курс гривні на три роки
11:34:46
 
Мінфін спрогнозував, яким буде курс гривні по відношенню до долара в найближчі три роки: 7,5-8,0 гривні за один долар.
Прогноз обмінного курсу гривні до долара міститься в проспекті емісії єврооблігацій України, розміщення яких проводилося минулого місяця. "Сума в українських гривнях, переведена в долари США за середнім прогнозованим обмінним курсом у період 2010-2011 років на рівні 8,0 гривні за долар і в період 2012-2013 років на рівні 7,5 гривні за долар", - йдеться в тій частини проспекту емісії, де Україні розкриває обсяги виплати за державним боргом.

У головному фінансовому відомстві не стали коментувати, на основі яких даних і за якою методикою розраховували прогнозне значення майбутнього обмінного курсу. Попередній глава Мінфіну Ігор Уманський не виключає, що такий прогноз зроблений не стільки з економічних, скільки з політичних міркувань. "Зазвичай, прогнозуючи курс, Мінфін консультується з НБУ. Але не виключено, що в даний час такі прогнози зроблені виходячи з політичної доцільності. Уряду треба збалансувати дохідну і видаткову частини бюджету, а при курсі 8 і 7,5 гривні за долар їм це зробити легше. Логіка Мінфіну може бути простою: менше курс - менше витрати на обслуговування зовнішніх боргів ", - пояснює Ігор Уманський.
Разом з тим екс-керівник Мінфіну досить песимістично оцінює перспективи національної валюти в найближчому майбутньому. "Я не бачу передумов для посилення гривні в середньостроковій перспективі: погіршення платіжного балансу, зростання цін і збільшення вартості комунальних послуг традиційно провокують попит на валюту з боку населення. До того ж другу хвилю кризи ніхто не відміняв", - перераховує основні ризики для стабільності гривні Уманський.
Експертне співтовариство дивиться в майбутнє більш оптимістично, ніж екс-чиновник. "Українська економіка, а отже, і курс гривні будуть залишатися залежними від ситуації на зовнішніх ринках - як товарних, так і фінансових. Але якщо припустити, що ніяких глобальних потрясінь відбуватися не буде, то гривня має всі шанси зміцнитися", - говорить головний економіст компанії Dragon Capital Олена Бєлан.

На її думку, у випадку якщо керівництво країни буде проводити раціональну економічну політику, це призведе до істотного припливу капіталу в Україні, що буде створювати передумови до зміцнення національної валюти. У такому випадку ключове значення в динаміці курсу буде грати політика Нацбанку. "Якщо регулятор вирішить лібералізувати курсову політику, то вже до кінця 2011 року гривня може зміцнитися до 7,5 гривні за долар", - вважає Бєлан.

Глава аналітичного підрозділу групи компаній ICU "Інвестиційний капітал Україна" Олександр Вальчишен дотримується дещо іншої точки зору: "У найближчий рік-півтора особливих загроз для гривні ми не бачимо. У той же час після 2011 року оптимізму вже набагато менше. Найбільші побоювання викликає швидке збільшення валютної заборгованості як державного, так і приватного секторів. Вже в 2012-му зовнішній борг може почати надавати вагомий тиск на курс гривні", - говорить експерт.
Нагадаємо, 7,95 гривні за долар - такий курс нацвалюти був закладений в проекті держбюджету на 2011 рік.
 
 
tsn.ua
Категорія: Фінанси | Переглядів: 531 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...