«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 07:33:57

Головна » 2009 » Жовтень » 5 » Узбецька "Аль-Каїда" закликала до джихаду з Німеччиною



Узбецька "Аль-Каїда" закликала до джихаду з Німеччиною
11:49:28
Ісламські екстремісти виклали в інтернет нові відеозаписи з погрозами на адресу Німеччини, закликавши мусульман, що живуть у ФРН, до збройного джихаду і пообіцявши влаштувати кривавий теракт в жовтні.

 

Часовий відеофільм був знятий бойовиками з угрупування "Ісламський рух Узбекистану", тісно пов'язаного з "Аль-Каїдою". На записі виступають вже відомі спецслужбам брати Мунір і Яссім Хука, що мешкали в Бонні.

Своє перше відеозвернення із закликами до терактів у Німеччині брати Хука, які називають себе Абу Адамом і Абу Ібрагімом, оприлюднили ще в березні. На новим відеозаписі крім них також виступають два раніше невідомих спецслужбам ісламіста: Абу Аскар і Абу Сафійя.

Фільм містить багато сцен боїв на пакистано-афганському кордоні, а також зйомки щоденного побуту бойовиків в одному з тренувальних таборів "Ісламського руху Узбекистану".

На записі видно, що володіння автоматичною стрілецькою зброєю з оптикою навчають навіть маленьких дітей. Крім того, на плівці помітно безліч світловолосих молодих людей і підлітків європейської зовнішності.

Одночасно з фільмом в Інтернеті на одному з ісламістських сайтів з'явилося звернення арабською мовою, де німцям загрожують кривавим терактом, який повинен відбутися однієї неділі жовтня. Раніше на сайті не раз розмішати відеозвернення "Аль-Каїди".

Представники німецьких спецслужб і міністерства внутрішніх справ розглядають появу в Інтернеті нових матеріалів з погрозами, як частина великої кампанії із залякування. Напередодні виборів в бундестаг, що пройшли 27 вересня, терористи "Аль-Каїди" і "Талібану" оприлюднили п'ять відеозвернень за тиждень.

У них вони закликали німців проголосувати за тих політиків, які виведуть частини бундесверу з Афганістану, в іншому разі обіцяючи відповісти терактами. За словами представників спецслужб, існує якась "абстрактна загроза", інформації про підготовку конкретних терактів поки що немає. Проте, на момент проведення виборів, а також на День німецької єдності, що відзначався 3 жовтня, влада посилила заходи безпеки.

Відзначимо, що члени угруповання "Ісламський рух Узбекистану" вже намагалися здійснити теракти а Німеччині.

У 2007 році в Зауерланді були арештовані четверо молодих людей, які були зайняті виготовленням потужної бомби, для чого вже придбали 12 великих каністр з 35-процентним розчином перекису водню. Цілями членів так званого "Зауерландського осередку" були аеропорт Франкфурта-на-Майні, американська база "Рамштайн", а також бари і дискотеки, які відвідують американці.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 399 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...