«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 19:06:15

Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Ужгород: Хто хоче стати депутатом?



Ужгород: Хто хоче стати депутатом?
19:29:59
 
Партії зареєстрували своїх кандидатів до Ужгородської міськради. Хто і від кого йде – досліджували журналісти «Місцевого часу»

Батьківщина (Блок Юлії Тимошенко)
Головна сенсація сталася саме у списках "Батьківщини". Першим номером до міськради від "Батьківщини" (Блоку Тимошенко) йде Павло Чучка - він вирішив очолити список кандидатів від "Батьківщини". Поява на міських виборах Чучки суттєво впливає на результат виборів в Ужгороді: Павла Чучку ужгородці знають добре, у нього репутація порядної людини. На прикладі ґаздування в Баранинській сільраді він показав, що можна все робити по-чесному, спільно з громадою. Тож першість "Батьківщини" на виборах до міської ради вже не викликає сумнівів у експертів. На другому місці у списку – керівник ужгородської "Батьківщини" економіст Василь Гнатків. Також у першій п'ятірці доктор наук, професор УжНУ Світлана Пахомова (Рішко) та головний редактор "Місцевого часу" Віктор Щадей.
Партія Регіонів
Складніша ситуація в Партії Регіонів. У них у місті нема яскравих і популярних постатей на зразок Павла Чучки, тож ужгородським регіоналам залишається сподіватись хіба що на рейтинг власне партії. А він за останні місяці зменшується – бо ж ситуація в країні за цей рік не покращилась. Також спостерігається відтік активістів – адже серед кандидатів до міської ради від регіоналів виявились люди Ратушняка – на зразок його заступника з неоднозначним іміджем Віктора Мартина. Також насторожує присутність скандального "комерційного" ректора ЗакДУ Федора Ващука. Натомість давнім активістам Партії Регіонів місця в депутатському списку не знайшлося. Відтак, враховуючи недовіру ужгородців до нинішнього мера, цей фактор відбирає голоси в регіоналів – на виборах до міської ради близькість до Ратушняка є скоріше тягарем, ніж перевагою.
Команда Віктора Погорєлова – партія "ЕКО+25"
Сформував свій список і головний претендент на посаду мера Віктор Погорєлов. Його команда йде до міської ради від екологічної партії "ЕКО+25". Логіка зрозуміла: будь-якому меру потрібні в міській раді представники своєї команди, які б виступили там кістяком групи підтримки нового мера. Маючи високий рейтинг на посаду мера, Віктор Погорєлов може сподіватися, що значна частина виборців підтримає і його команду від списку "ЕКО+25", а отже, він має підстави розраховувати на фракцію в міській раді, на яку при потребі може спиратись під час реалізації тих чи інших пунктів програми. У списку "ЕКО+25" – начальник управління охорони навколишнього середовища Закарпатської області Андрій Погорєлов; аспірант Києво-Могилянської академії Павло Білак; голова спілки аудиторів Закарпаття Світлана Король; координатор проекту розвитку ООН по Закарпаттю Володимир Фленько та лікар Олександр Кеслер.
Єдиний Центр
Єдиний Центр проводить власну активну кампанію. У місті "єдиноцентристи" сформували список до міської ради, залучивши до нього представників інтелігенції, підприємців та управлінців. Першим номером у них іде директор першої школи Михайло Мегеш. Також у списку підприємець Маргарита Мощак, викладач УжНУ Ярослава Гасинець, лікар Василь Кручаниця.
Партія "УДАР" Віталія Кличка
Нова сила в місті Ужгороді – партія "УДАР". В обласному центрі лідером партії і першим номером списку став учитель 19-ої школи Ростислав Буланов. Команда "УДАРу" на виборах до міської ради – це молоді вчителі, підприємці, громадські активісти. При формуванні списку ставку зроблено на поколінні 30-літніх, які є уособленням очікувань дуже багатьох виборців: молоді, чесні, незаплямовані. Тож "УДАР" Кличка в Ужгороді також розраховує на пристойний результат.
Команда міської влади
Сергій Ратушняк і його люди на цих виборах ідуть кількома колонами. Ставка при формуванні списків зроблена на чиновників міської ради та наближених до них бізнесменів. У їхньому розпорядженні – фінансовий та адміністративний ресурс. Але головною проблемою для представників Сергія Ратушняка на цих виборах є негативна оцінка ужгордцями роботи нинішньої міської ради, а це значить – і її чиновників, які балотуються в депутати.
Сильна Україна
Сильна Україна теж веде свій список до міської ради. На президентських виборах у лютому лідер партії Сергій Тигипко показав в Ужгороді хороший результат. Але якраз у цьому і ховається головна небезпека для "сильноукраїнців": зараз їм потрібно показати виборцям, що "Сильна Україна" – це не лише Тигипко в Києві, але й активні люди на місцях. У разі виконання цього завдання "Сильна Україна" може розраховувати на непоганий результат виборів по місту.
 
Петро Немеш, "Місцевий Час"

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 480 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...