«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 05:11:44

Головна » 2009 » Вересень » 18 » Ужгород: Митники України та Словаччини підписали ряд угод про співпрацю



Ужгород: Митники України та Словаччини підписали ряд угод про співпрацю
16:51:32
 
В Ужгороді у рамках співробітництва у галузі митної справи між Державною митною службою України та Митним Директоратом Словацької Республіки відбулася офіційна робоча зустріч делегацій України та Словаччини.

 

У ході зустрічі Голова митної служби України Анатолій Макаренко та Генеральний Директор Митного Директорату Словаччини Елеонора Крочіанова підписали угоду щодо обміну інформацією про транспортні засоби та товари для уникнення незаконного їх переміщення через українсько-словацький кордон. Зокрема, досягнуто ряд домовленостей по проведенню українською та словацькою митницями спільних операцій щодо виявлення контрабанди; запровадження регулярного обміну інформацією про оперативну обстановку в пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Німецьке», виявлення правопорушень, переміщення всіх видів товарів і транспортних засобів, а також вантажів, які переміщують психотропні засоби, наркотичні речовини.

 

Також йшлося про запровадження взаємного обміну інформацією, яка містить основні відомості щодо способів приховування товарів та про осіб, які переміщують прихований товар через кордон.

 

Відтак, за результатами досягнутих цих домовленостей вперше започатковано в експериментальному режимі між Ужгородською митницею та Міхаловецьким регіональним митним управлінням у міжнародному пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» обмін інформацією про транспортні засоби, що перетинають державний кордон, та процедуру проставлення відміток митниць на комерційних документах при перетині кордону. Слід зазначити, що обидві митниці підійшли підготовленими до цього нововведення у технічному плані.

 

Зокрема, фахівцями Ужгородської та Регіональної інформаційної митниць опрацьовано схему та формат обміну інформацією, а також розроблено програмно-інформаційне забезпечення, повідомила zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці.

 

Як зазначила під час прес-конференції пані Елеонора, кордони розділяють лише незаконнослухняних громадян, а тих, хто не порушує митні правила, обєднує. В свою чергу, Анатолій Макаренко додав, що на сьогодні зроблено серйозні практичні кроки, аби увесь процес митного оформлення і митного контролю для підприємств, організацій та громадян став більш прискореним, а митні процедури – наближеними до стандартів європейського співтовариства. Звичайно, роботи в цьому плані непочатий край, але митниця не збавлятиме набраних темпів. Адже митна система України працює і вдосконалюється на користь держави й усіх громадян.
 
 
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 424 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...