«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 14:08:51

Головна » 2009 » Листопан » 16 » Ужгород: Новий продукт Ужгородського коньячного заводу 20-річна «Подкарпатська Русь» до Нового року з’явиться на прилавках магазинів. ФОТО



Ужгород: Новий продукт Ужгородського коньячного заводу 20-річна «Подкарпатська Русь» до Нового року з’явиться на прилавках магазинів. ФОТО
09:44:04
 
Ужгородський коньячний завод – це як візитівка Ужгорода. Звідки би не приїхав гість до міста над Ужем, намилувавшись його принадами, попри будь-яку ціну намагається придбати й привезти в подарунок рідним та друзям пляшечку «Закарпатського» чи «Тиси». Ці ароматні, повні українського сонця та закарпатської витримки напої не можуть залишити байдужими навіть найвибагливіших гурманів.
 
Так само, як і не залишили байдужими членів Експертної Ради щорічного обласного рейтингу «Лідер року», які цими днями завітали на підприємство, щоб почути про новинки в його роботі та скуштувати нові продукти славетних майстрів коньячної справи. Йдучи на підприємство, чесно кажучи, важко було навіть уявити собі, що за невеликими, на перший погляд, будівлями ховаються просто неперевершені пейзажі з дубових бочок, причому стелажі тягнуться на десятки метрів уздовж стін, а над усім цим витає терпкий, а часом солодкий аромат вина.
 
Чому вина? А тому, що саме з винної ягоди й починає свій шлях до наших столів та сердець такий смачний напій, як коньяк. Власне винну основу привозять на Ужгородський коньячний завод з Південних степів України, а спирт з Європи. У нас, у Закарпатті, свого виноматеріалу ще бракує, хоча, як розказують працівники заводу, підприємство засадило гектари родючої землі благородними сортами винограду. Щоправда, чекати на свій продукт ще років 15…
 
Попри це, завод працює виключно на позитивних поглядах у майбутнє. Ще б пак, підприємство чи не єдине пережило складні роки розпаду Радянського Союзу та становлення незалежної України, буремні 90-ті, та й зараз, попри економічну кризу у всьому світі, продовжує працювати й нарощувати потужності. Цього року збудувало ще один потужний цех, а також встановило нову лінію з розливу напою, яка здатна продукувати 36 тисяч пляшок щодоби.
 
Щоправда, при цьому всьому доводиться долати багатенько труднощів, і всі вони пов’язані, як розказує директор заводу Володимир Гісем, з недосконалістю чинного законодавства, зокрема існуючої податкової бази. Тим не менше, нині Ужгородський коньячний завод розливає аж шість видів коньяку. Найбагатшими букетами пригощали й членів Експертної Ради, причому навчали, як це правильно робити. Дегустувати потрібно по черзі – спочатку напій з меншою витримкою, потім з більшою і так далі. Тому першою до келихів журналістів потрапила славетна «Тиса».
 
Як розповіла начальниця цеху витримки та купажування Марія Стець, цей марочний коньяк вистоюється 6-7 років, і, в принципі, його навіть називають «жіночим» - бо приємний на смак і не припікає. Відтак куштували «Карпати» - коньяк вищої якості, витриманий не менше 8 років, за ним справжній «чоловічий» напій – десяти-дванадцятирічний «Ужгород». Окрім них, уже традиційно на Ужгородському коньячному виготовляють ординарні коньяки: «Три зірочки», що витримується 3 роки, «Закарпатський» - 4 роки, «П’ять зірочок», відповідно, 5 років. До речі, «Закарпатський» отримав зараз новий вигляд – і пляшку, й етикетку. З новим обличчям. Чесно кажучи, має більш благородний вигляд, а ще – розказує про славетну історію Закарпаття, бо на етикетці зображений Невицький замок.
 
Насамкінець, уже під час дегустування смачного напою, Володимир Гісем зізнався, що незабаром ужгородці та гості міста зможуть скуштувати справжній коньячний шедевр – напій, що вистоявся та збагатився духом десятиліть. Директор розповів, що новий коньяк вирішили назвати на честь однієї з найповажніших та найславетніших віх в історії нинішнього Закарпаття – «Подкарпатська Русь». Скільки коштуватиме напій – ще невідомо, ось лише обіцяє подарувати його завод своїм шанувальникам на новорічно-різдвяні свята.
 
 
 
 
 
 
 
 
Наталка ПЕТЕРВАРІ, член Експертної Ради рейтингу «Лідер року», для газети «НЕДІЛЯ»
Фото Павла БІЛЕЦЬКОГО
 
 
 
Категорія: Бізнес | Переглядів: 827 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...