«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 15:43:11

Головна » 2011 » Квітень » 5 » Ужгородка варить вдома мило, яке не подразнює та не сушить шкіру



Ужгородка варить вдома мило, яке не подразнює та не сушить шкіру
10:34:29
 
 
У побуті сучасної людини все штучне та хімічне домінує над органічним та натуральним: в продуктах харчування – барвники та консерванти, в складі шампунів, дезодорантів та косметичних кремів – ледь не вся таблиця Мендєлєєва.

Як наслідок – все більша кількість алергіків та людей з індивідуальною непереносимістю тих чи інших речовин. Одна з опцій щодо зменшення присутності в нашому щоденному вжитку "хімії" - використання мила, виготовленого з натуральної сировини.

В Ужгороді однією з перших, хто оволодів технологією домашнього миловаріння була Альона Булина. Майстриня розповіла сайту Карпатньюз про властивості натурального мила та його взаємодію з нашою шкірою. "В домашньому миловарінні найчастіше використовується готова основа органічного походження, таке мило є надзвичайно популярним серед прибічників веганської філософії (вегани – це вегетаріанці, які виключають зі свого раціону всі продукти тваринного походження – авт.). Будь-яке звичайне мило, куплене в магазині – сушить шкіру. Що б не обіцяла реклама, воно не може її зволожувати, адже на 70% складається з поверхнево-активних речовин хімічного походження. Мило, зроблене за технологією домашнього миловаріння, має менше 5% хімічних добавок. Таке мило теж, безумовно, не зволожує шкіру, втім, принаймні, не подразнює та не висушує її, до того ж мінімізує потрапляння хімії в організм".

Альона Булина розповіла, що в домашніх умовах можна виготовляти не тільки мило, а й так звані "гейзери" для ванн. Їхні основні складові – лимонна кислота та сода, також додаються морська сіль, глини та масла. "Гейзери" пом'якшують воду та мають різноманітні косметичні властивості, в залежності від складових. Крім того, прихильники органічної косметики можуть опанувати майстерність виготовлення в домашніх умовах шампунів та косметичних кремів. "Тверді креми робляться на основі масел какао, каріте чи інших. Наносити їх дуже зручно, адже при температурі тіла вони перетворюються на масло, яке добре поглинається шкірою. Нерідко застосовуються масла персикової, виноградної та оливкової кісточок і бджолиний віск. Такі засоби можна використовувати навіть маленьким дітям".

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 468 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...