«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 17:09:50

Головна » 2011 » Квітень » 15 » Ужгородський лісгосп провів "лісову" акцію на дорозі до "дачі Хрущова"



Ужгородський лісгосп провів "лісову" акцію на дорозі до "дачі Хрущова"
11:57:33
 
 
Нова алея з’явилася біля дороги на "дачу Хрущова" під обласним центром Закарпаття містом Ужгород. Її посадили на честь міжнародного року лісів з ініціативи ДП «Ужгородський лісгосп», куди входять чотири лісництва — Ужгородське, Анталовецьке, Кам’яницьке, Великодоброньське.

Його очільник Іван Костів із колегами, оскільки 2011-й ООН оголосила Роком лісів, активно включився в лісокультурну кампанію «Майбутнє лісу в твоїх руках». Вона загалом проходить з 21 березня (Всесвітній день лісів) до 17 квітня (День довкілля).

— За цей час, — говорить І.Костів, — заплановано посадити біля 60 тисяч саджанців в державному лісовому фонді із залученням учнівської молоді, представників влади і громадських організацій. Проведемо лісовідновлення на площі 26 гектарів та доповнення в існуючі лісові культури на площі 50 гектарів. Для озеленення населених пунктів Ужгородського району і об’єктів обласного центру вирощено в лісових розсадниках більше десяти тисяч саджанців тридцяти видів. Особливо активно до акції підключились учні Кам’яницького шкільного лісництва. Юні лісівники разом із наставниками доглядають посіви в лісовому розсаднику, хвойні екзоти в парниках, прибирають сміття в лісі вздовж Сирого потоку. Доброю щорічною весняною традицією стало проведення конкурсів на кращі твір і малюнок на тему «Людина і ліс».

ДП «Ужгородський лісгосп» уже традиційно кожної весни відпускає безоплатно саджанці для озеленення сільським радам, школам, садочкам Ужгородського району. Цього року вже отримали і посадили деревця Кам’яницька, Невичанська, Оноківська, Анталовецька, Коритнянська, Руськокомарівська, Великодоброньська та інші сільські ради.

У рамках заходів із відзначення Міжнародного року лісів в ДП «Ужгородський лісгосп» у травні пройде науково-практична конференція «Вирощування дубово-букових деревостанів у рівнинних та гірських умовах» за участю угорських та словацьких лісівників.. Плануються екскурсії науково-пізнавальними стежками лісгоспу та у дубово-буковий резерват «Тепла ямка» в Кам’яницькому лісництві.

— А взагалі, — говорить перший заступник начальника обласного управління лісового господарства Ігор Коцур, — державне підприємство «Ужгородський лісгосп» уклало договори про співпрацю з дирекціями лісового господарства Ніредьгази (Угорщина) та повіту Сату-Маре (Румунія), Татранським національним парком (Словаччина), Національним парком Керконоші (Чехія), надлісництвом Дамброва Тарновська (Польща). В області в межах традиційної лісокультурної акції «Толока» під патронатом обласної державної адміністрації висадили ліс на 2029 гектарах, що склало шість із половиною мільйонів штук саджанців. В основному бука, ялиці, дуба, ялини.

Минулої суботи акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках» відзначили посадкою алеї дугласії вздовж дороги до колишньої дачі Хрущова. Міжнародний характер трудовому десанту сільської та учнівської молоді, лісівників, представників місцевої влади надала участь Генерального консула Словацької Республіки в Україні Мар’яна Сладічека.

Василь ЗУБАЧ, м.Ужгород

Джерело: http://rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 479 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...