«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 08:58:57

Головна » 2010 » Серпень » 5 » В Україні готується евакуація населення через пожежі



В Україні готується евакуація населення через пожежі
15:14:53
Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив центральним і регіональним органам влади посилити протипожежні заходи в країні. Зокрема, урядовець доручив провести підготовку до евакуації населення в разі пожеж.

Відповідну урядову телеграму він надіслав керівникам МНС, МВС, Міноборони, Мінприроди, Мінагрополітики, Мінохорони здоров'я, Мінтрансзв'язку, Держкомтелерадіо, Держкомлісгоспу, Держприкордонслужби, Держдепартаменту з питань виконання покарань, Генеральної прокуратури, Ради міністрів АР Криму, облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій.

У зв'язку з високою пожежною небезпекою, обумовленою спекотною погодою, і з метою запобігання виникнення пожеж та оперативного реагування на них Клюєв зажадав забезпечити цілодобовий контроль з охорони і захисту лісів, активізацію роботи щодо попередження та негайної ліквідації лісових і торф'яних пожеж.

Перший віце-прем'єр також розпорядився забезпечити посилений контроль за станом пожежної безпеки органами державної, відомчої та місцевої пожежної охорони, зокрема на транспортних комунікаціях, системах життєзабезпечення, об'єкти підвищеної небезпеки та місцях масового перебування громадян.

Центральним і регіональним органам влади доручено також забезпечити готовність медичних закладів до надання відповідної допомоги постраждалим від наслідків пожеж.

Передбачається також створення запасів паливно-мастильних матеріалів та інших ресурсів, необхідних для здійснення зазначених заходів, перевірка стану готовності пунктів евакуації населення на випадок можливого відселення з постраждалих територій і забезпечення цих пунктів питною водою, медикаментами.
Крім того, згідно з дорученням Клюєва, необхідно привести у постійну готовність пожежну і спеціальну техніку, а також особовий склад військових та інших підрозділів, аварійно-рятувальних служб для їх можливого залучення до гасіння лісових і торф'яних пожеж.

У телеграмі першого віце-прем'єра вказана заборона в'їзду транспортних засобів у лісові масиви та недопущення стоянок уздовж лісонасаджень.

Працівникам ДАІ доручено здійснювати посилений контроль за учасниками дорожнього руху з метою безумовного дотримання правил пожежної безпеки, заборону полювання до окремого рішення, заборона випалювання бур'янів, звалищ і так далі.

Також передбачається припинення до окремого рішення військових навчань, стрільб, утилізації боєприпасів і вибухонебезпечних речовин.

Здійснення зазначених заходів, як зазначив Клюєв в телеграмі, покладається на відповідних посадових осіб під їх персональну відповідальність.

В останні тижні в Україні встановилася спекотна погода. На більшій частині території країни повітря прогрівається до 35-40 градусів. За прогнозами синоптиків така погода протримається ще мінімум тиждень.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович скасував всі заплановані на поточний тиждень заходи і перериває відпустку у зв'язку зі складною ситуацією в регіонах через високу пожежонебезпечність. З цього питання глава держави проведе в четвер, 5 серпня, о 14:30 екстрене засідання Ради з національної безпеки і оборони України, яке відбудеться в Криму.

Президент також прийняв рішення відкликати з відпусток голів обласних державних адміністрацій та керівників центральних органів виконавчої влади.

За результатами засідання РНБО планує прийняти низку організаційних рішень, які забезпечать локалізацію поточної кризової ситуації.
 
tsn.ua
 
Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 378 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...