«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 02:55:11

Головна » 2009 » Листопан » 13 » В Україні повністю заборонять рекламу ліків



В Україні повністю заборонять рекламу ліків
12:21:43
В Україні може бути введено повну заборону реклами лікарських препаратів. У Кабміні, який подав відповідний законопроект у Верховну раду, пояснюють, що реклама навіть безрецептурних препаратів є загрозою для здоров'я людей, якщо вони приймаються без консультацій з лікарем. Проте медики з цією думкою не згодні. А фармацевти вказують, що подібна заборона в європейських країнах не застосовується.

Вперше про необхідність посилити регулювання реклами лікарських засобів прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила минулої суботи в Ужгороді. "Реклама ліків на телебаченні неприпустима – люди дивляться і купують, самі не знаючи що. Я думаю, у світі знайдеться не багато країн, де дозволена пряма реклама лікарських препаратів", – заявила вона.
А 12 листопада у Верховній раді був зареєстрований урядовий проект закону про заборону реклами лікарських засобів. Документом пропонується змінити статтю 8 закону "Про рекламу", вказавши, що "в рекламі забороняється поширювати інформацію про лікарські препарати". Автори ініціативи пояснюють, що зараз під впливом реклами споживачі купують ліки без консультації з лікарем щодо "індивідуальних фізіологічних особливостей і протипоказань для організму людини".
Зараз вже діють обмеження реклами ліків – зокрема, рекламувати можна лише безрецептурні препарати. "Реклама сильнодіючих препаратів, для прийому яких необхідна консультація з лікарем, і так заборонена. А забороняти рекламу безрецептурних засобів немає необхідності – вітаміни або препарати, що містять парацетамол, можна рекламувати", - вважає академік Академії медичних наук України, голова комісії з біобезпеки при Раді національної безпеки і оборони Сергій Комісаренко.
Варто зазначити, що для фармацевтів реклама – важливий аспект продажів. "Значну частину в загальному обсязі продажів безрецептурних препаратів займають товари, які рекламуються", - наголошує комерційний директор Interpharm (оптовий і роздрібний продаж медикаментів) Олексій Зак. На думку глави представництва Astellas Pharma в Україні Кшиштофа Седлецького, у разі ухвалення закону постраждає споживач: "Як він дізнаватиметься про нові ліки, які з'явилися на ринку?"
Реклама безрецептурних препаратів у країнах Європи не заборонена, наголошує директор "Ratiopharm-Україна" Віталій Кірик. Втім, навіть у разі заборони реклами виробники знайдуть спосіб просувати свою продукцію. "Крім реклами у відкритих ЗМІ, ми можемо активніше інформувати лікарів про наші препарати. Але перш ніж ринок знайде нові способи просування продукту, мине час", - зазначив Кірик.
Проте якщо фармацевти зможуть пристосуватися до нових правил, то для рекламної індустрії це може бути відчутним ударом. За підрахунками експертів, частка категорії лікарських препаратів у загальних куплених на ТБ рейтингах досягає 10,4%.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 328 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
В Ужгороде бюджет в “минусах”: долги выросли до 80 миллионов
В Ужгороді відшумів фестиваль молодого вина “Закарпатське Божоле-2010″
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
З початку року в регіоні сталося 725 пожеж, матеріальні збитки від яких склали 7 млн. 292 тис. грн.
У президента підтвердили, що Податковий кодекс неконституційний і нелогічний
Закарпаття: У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» з журналістами зустрінеться Головний рабин Закарпаття
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...