«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:09:20

Головна » 2010 » Жовтень » 6 » В Україні скоротиться попит на робочу силу



В Україні скоротиться попит на робочу силу
08:16:49
 
В Україні високий ризик скорочення попиту на робочу силу. Зараз бізнес обмежений в можливостях, тому реальні шанси працевлаштуватися мають тільки висококваліфіковані співробітники, заявив директор Державного центру зайнятості (ДЦЗ) Володимир Галицький.

У I півріччі рівень безробіття в Україні знизився до 8,5%, тоді як в Європейському союзі виріс до 9,8%. Незважаючи на зростання зайнятості населення, Міжнародна організація праці вважає Україну країною з високим рівнем соціальних ризиків.
Експерти відзначають, що для скорочення безробіття в 2011 році уряду необхідно реструктурувати трудомісткі галузі економіки і не посилювати фіскальну політику. Про це пише "Коммерсантъ-Украина" у статті "Украинцы вернулись к работе".
Директор Державного центру зайнятості (ДЦЗ) Володимир Галицький повідомив, що в I півріччі рівень безробіття скоротився на 0,6% - до 8,5%, тоді як в ЄС цей показник виріс на 1,1% - до 9,8%.
За даними Міжнародної організації праці (МОП), максимальний рівень безробіття зафіксований у Латвії (20,4%) та Іспанії (20,1%). Всі показники, надані МЦЗ, показали поліпшення стану ринку праці. Кількість безробітних зменшилася на 140 тис. осіб - до 1,9 млн, а рівень зайнятості зріс на 0,7% - до 58,4%.
Кількість громадян, які скористалися послугами служби зайнятості, зменшилося в січні-вересні на 371 тис. порівняно з аналогічним періодом минулого року і склало 1,42 млн. На початок жовтня МЦЗ працевлаштував на 26,4 тис. осіб більше, ніж у 2009 році, - 579,3 тис. Допомога по безробіттю зараз отримують 280,1 тис. громадян, що на 34% менше, ніж рік тому.
Незважаючи на позитивну динаміку, Україну включили до групи країн з високим рівнем соціальних ризиків. "МОП розподілила 152 країни за рівнем ризиків. Україну увійшла до групи з високими ризиками по зростанню безробіття і скорочення зайнятості поряд з такими країнами, як Мексика і Перу.
Примітно, що Іспанія і Греція, що знаходилися на межі дефолту і пережили акції протесту, увійшли до групи країн з середнім ризиком ", - повідомив національний координатор МОП в Україні Василь Костриця. Він уточнив, що високий рівень ризиків у країні пояснюється низьким рівнем доходів і невисоким ступенем довіри громадян до антикризових заходів уряду.
Крім того, МОП порекомендувала українському уряду посилити соціальний захист населення: "Організація радить спрямовувати основні ресурси не стільки на порятунок банківського сектора, скільки на створення нових робочих місць за рахунок реалізації інфраструктурних проектів". Костриця уточнив, що для досягнення докризового рівня безробіття країнам з економікою, що розвивається, необхідно створити 4 млн робочих місць до 2014 року.
Володимир Галицький повідомив, що в Україні на створення одного робочого місця потрібно витратити мінімум 12 тис. грн. "Найдорожче державі обходиться створення робочих місць у металургії та хімічної промисловості - до 500 тис. грн", - сказав Галицький.
Він підкреслив, що в Україні високий ризик скорочення попиту на робочу силу: "Зараз бізнес обмежений в можливостях, тому реальні шанси працевлаштуватися мають тільки висококваліфіковані співробітники". За його словами, для вирішення цієї проблеми МЦЗ планує створити мережу навчальних центрів: "Центри будуть зосереджені на перекваліфікації персоналу. Такий центр вже працює в Сімферополі, днями відкриється в Одесі. Надалі ми плануємо відкрити центри у Львові, Донецьку, Луганську, Харкові та Сумах. Спочатку там будуть навчати людей технічних спеціальностей, потім - лікарів, інженерів, вчителів".
Експерти відзначають, що для подальшого скорочення рівня безробіття уряду необхідно реструктурувати трудомісткі галузі вже в 2011 році. "Необхідно зосередитися на оптимізації робочих місць і поліпшення умов праці в аграрному секторі, скоротити працівників у добувній промисловості, де при високих зарплатах дуже важкі умови праці. А розвиток сфери послуг дозволить значно підвищити рівень зайнятості населення", - вважає провідний науковий співробітник Інституту демографії НАН Україна Лідія Ткаченко.
За словами старшого економіста центру "CASE-Україна" Володимира Дубровського, зростання рівня безробіття може спровокувати прийняття парламентом Податкового кодексу в урядовій редакції: "Відмова від спрощеної системи оподаткування та посилення адміністрування податків вдарять по малому і середньому бізнесу, який буде змушений скорочувати робочі місця".
 


 
Категорія: Україна | Переглядів: 614 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...