«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 01:01:36

Головна » 2010 » Жовтень » 15 » В уряді заявили, що секонд-хенд заборонити неможливо



В уряді заявили, що секонд-хенд заборонити неможливо
12:05:14
 
Глава української переговорної групи зі створення зони вільної торгівлі з ЄС, заступник міністра економіки Валерій П'ятницький заявив, що заборона на ввезення секонд-хенду в Україні неможлива.

Зокрема, на питання про можливість повної заборони імпорту секонд-хенду в Україні він заявив: "Заборони бути не може. Це я вам відразу скажу".
За словами П'ятницького, товар не може бути заборонений до ввезення як такий, можливо лише введення до нього певних вимог, наприклад, санітарних.
"Якщо, умовно кажучи, на якійсь території виявлено спалах ящуру, то у вас же не виникає підозра, що введені заходи із заборони ввезення великої рогатої худоби або відповідних м'ясних виробів є чиїмось свавіллям? Це абсолютно легітимні заходи. Але мова йде про конкретну територію і конкретний товар. І повинні бути якісь наукові обгрунтування вашої заборони. Та ж ситуація і з секонд-хендом", - підкреслив чиновник.
При цьому заяви членів діючого уряду про те, що під виглядом секонд-хенду в Україну ввозять нові товари, теж не можуть служити причиною для повної заборони на ввезення секонд-хенду, упевнений він.
"Якщо у нас виникають розмови про те, що під виглядом секонд-хенду в Україну ввозять якусь іншу продукцію, то це вже контрабанда, і тоді питання до митниці. Це знову наше внутрішнє питання і ми його в рамках переговорів жодним чином не вирішимо", - додав він.
"Серед пропозицій, які я бачив - не дозволяти завезення секонд-хенду у вигляді гуманітарної допомоги. Але це інше. Це не торгівля. У торгівлі заборонити якийсь товар як клас ми не можемо в принципі, і в угоду таке вписати - теж", - підкреслив П'ятницький.
На питання про те чи вимагає європейська сторона обнулити ввізне мито на секонд-хенд, заступник міністра економіки відповів позитивно.
"Але на сьогоднішній день ми поки що його жодним чином не лібералізуємо. На секонд-хенд буде залишатися п'ять відсотків мита, а на всю іншу текстильну продукцію - нуль. Адже у нас вже є домовленість нуль на нуль", - підкреслив він.
Нагадаємо, раніше глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський, посилаючись на дослідження інститутів мікробіології і вірусології, а також екогігієни і токсикології заявив, що секонд-хенд може бути небезпечний для здоров'я, оскільки містить формальдегіди.
 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 358 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...