«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 06:45:53

Головна » 2011 » Березень » 24 » В Ужгороді відбудеться фестиваль "Сонячний напій"



В Ужгороді відбудеться фестиваль "Сонячний напій"
14:04:39
 
30 квітня, 1 і 2 травня в обласному центрі Закарпаття усі охочі смакуватимуть медом і вином – в Ужгороді вже вшосте відбуватиметься фестиваль "Сонячний напій". Розпорядження про проведення фестивалю-ярмарку підписав міський голова Віктор Погорєлов.
 
Одна з цілей – сприяння створенню святкового настрою мешканців і гостей міста, йдеться у розпорядженні. А серед головних задач – пристойний рівень проведення свята. Так, на фестивалі мають бути передбачені біотуалети. Принципова вимога міської влади – й цивілізована торгівля. Це стосується як асортименту (це винятково продукти бджільництва, сувеніри, звісно, вино і "закуска" – себто, фестивальна смакота), так і облаштування місць. Так, триває боротьба з різнокольоровими смугастими наметами, котрі будь-яке свято перетворюють на звичайний ринок.
 
Організатори наголошують – учасникам не слід везти з собою такі ятки. Рекомендовані намети – однакові сині з символікою Ужгорода. Такі в "тестовому режимі" вже розклали на набережній (на фото). Учасники можуть отримати фестивальний "куточок" від міста або ж забезпечити самим. Деталі про місця повідомлять згодом, наразі ж важливий акцент – заборона різноманітних наметів, зрозуміло, не стосується гарних дерев'яних будиночків, які деякі винороби виготовили спеціально для своєї презентації на святах.
 
Цьогоріч "Сонячний напій" матиме нову "прописку": винарі, продавці меду, сувенірів і ятки з фестивальною смакотою розташуються на набережній Незалежності (від ЗОШ № 1 і до площі Пушкіна). Невеличку сцену заплановано облаштувати близь переговорного пункту. Фестиваль відкриється у суботу, 30 квітня, опівдні, і згорнеться до понеділкового вечора. Про інші деталі організатори повідомлять пізніше. Наразі ж уже можна сказати, що в святі візьмуть участь кількадесят кращих виноробів краю.
 
Про це традиційно дбає ініціатор фестивалю, голова Асоціації приватних виноградарів і виноробів Закарпаття Олександр Ковач. Як і в минулі рази, взірці напоїв вивчатиме конкурсна комісія, і вже у неділю – на другий день фестивалю – буде відомо, які вина з представлених на ярмарку є кращими. Звісно, традиційним для "Сонячного напою" буде добрий настрій і, сподіваються в мерії, чудова погода, - повідомили zakarpatpost.net в прес-службі Ужгородської міської ради.
 
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 494 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...